Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vad är Reko på Nääs?

Välkommen till årets Reko på Nääs - festivalen för dig som gör. Här kan du läsa om festivalen, bland annat om bakgrund och vår långsiktiga målsättning med Reko på Nääs.

Under helgen 25-26 maj kan du gå en kurs, vara med på workshops och lyssna på föredrag - allt om kreativ slöjd, matkultur, byggnadsvård och hantverk. Vi bjuder på skönt häng i de vykortsvackra omgivningarna vid Nääs slott.

Kom hit under två dagar, delta i flera workshops och prova på-aktiviteter eller gå en eller flera master classes på avancerad nivå. Vi har även inspirerande föredrag av nyckelpersoner inom hantverk, byggnadsvård och matkultur, samt flera happenings under helgen. 

Hantverk

Vi brinner för traditionella hantverk! Passa på att prova på praktisk byggnadsvård och slöjd. Vi arrangerar en mängd olika aktiviteter där du kan testa olika tekniker, gå kurser eller varför inte en masterclass?  I år är lera ett tema och under årets festival möter du hantverkare som använder materialet på ett lika traditionellt som nyskapande sätt. 

Mathantverk 

Matkreatören och hållbarhetsivraren Matts Johansson från bland annat Jernbruket och Garveriet i Floda frestar våra smaklökar och bjuder på spännande mathantverk.

Hållbart

Hållbarhet genomsyrar hela rekofestivalen. Vi strävar efter ett hållbart samhälle och vi gillar det som är schysst, sunt och hållbart!

Under rekofestivalen har vi bjudit in Emmaus Björkå att hålla i aktiviteter med hållbarhet och återbruk som tema. Kan vi locka med bland annat retroloppis och återbruksworkshop?

Bakgrund

Sedan festivalen startade 2014 har publikantalet ökat explosionsartat, från en blygsam skara på 150 besökare till cirka 2500 i maj 2018. Sedan starten är målet att skapa ett  Hantverkets Roskildefestival.

Varför Rekofestival?

Vi strävar efter att Rekofestivalen ska vara en mötesplats för människor som är genuint intresserade av hantverk och hållbarhet. Både professionella och amatörer. Deltagare och aktivitetsarrangörer ska se fram emot rekohelgen som den självklara festivalen där de får med sig ny kunskap och nya kontakter som berikar deras liv och verksamhet. 

Rekofestivalen är ett sätt att skapa kontaktnät, att vi på Slöjd & Byggnadsvård och workshopsarrangörer och deltagare tillsammans ska skapa en kreativ samverkan. och mellan  och mellan deltagarna  själva. 

Vi vill att så många som möjligt stannar hela helgen, där övernattning och gemensam middag erbjuds. Festivalen bygger på deltagande och all försäljning sker i samband med demonstrationer, workshops samt på bakluckeloppis och Emmaus Björkås Pop up-butik. 

Vem är rekobesökaren

Huvudmålgrupper för rekofestivalen är den professionella utövaren, samt intresserade allmänutövaren av hållbara hantverk. 

Senast uppdaterad: 2019-04-02 08:56