Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vad är Reko på Nääs?

Text: Reko på Nääs, 30 maj, Tema yxor. Och en Yxa i bakgrunden

Välkommen till årets Reko på Nääs - festivalen för dig som gör. Här kan du läsa om festivalen, bland annat om bakgrund och vår långsiktiga målsättning med Reko på Nääs.

30 maj kan du se hantverksdemonstrationer, vara med på workshops och lyssna på föredrag - allt om kreativ slöjd, matkultur, byggnadsvård och hantverk. Vi bjuder på skönt häng i de vykortsvackra omgivningarna vid Nääs slott.

Kom hit för en heldag, delta i flera workshops och prova på-aktiviteter! Vi har även inspirerande föredrag av nyckelpersoner inom hantverk, byggnadsvård och matkultur, samt flera happenings under dagen. Eller varför inte komma dagen innan och gå en kurs i anslutning till festivalen? 

Hantverk

Vi brinner för traditionella hantverk! Passa på att prova på praktisk byggnadsvård och slöjd. Vi arrangerar en mängd olika aktiviteter där du kan lära dig om och även testa olika tekniker, eller varför inte gå en hel kurs?  I år är yxor temat och därför hittar du extra mycket spännande om just yxor och hur vi använder dem. 

Mathantverk 

Matkreatören och hållbarhetsivraren Matts Johansson från bland annat Jernbruket och Garveriet i Floda frestar våra smaklökar och bjuder på spännande mathantverk.

Hållbart

Hållbarhet genomsyrar hela rekofestivalen. Vi strävar efter ett hållbart samhälle och vi gillar det som är schysst, sunt och hållbart!

Under rekofestivalen har vi bjudit in Björk å Frihet, tidigare Emmaus Björkå, att komma tillbaka med sin rekoloppis som var mycket uppskattad förra året.

Bakgrund

Sedan festivalen startade 2014 har publikantalet ökat explosionsartat, från en blygsam skara på 150 besökare till cirka 2500 i maj 2019. Sedan starten är målet att skapa ett Hantverkets Roskildefestival och en mötesplats för alla som gillar just hantverk och sunda material.

Varför en festival?

Vi strävar efter att REKO på Nääs ska vara en mötesplats för människor som är genuint intresserade av hantverk och hållbarhet. Både professionella och amatörer. Deltagare och aktivitetsarrangörer ska se fram emot REKO som den självklara festivalen där de får med sig ny kunskap och nya kontakter som berikar deras liv och verksamhet. 

REKO på Nääs är ett sätt att skapa kontaktnät. Att vi på Slöjd & Byggnadsvård, workshopsarrangörer och deltagare ska skapa något kreativ tillsammans. Men lika mycket för att skapa möten deltagare emellan. 

Vi vill att så många som möjligt stannar hela dagen och gärna hela helgen, då övernattningsmöjligheter finns. Festivalen bygger på deltagande och all försäljning sker i samband med demonstrationer eller workshops med undantag för loppisen och maten.

Senast uppdaterad: 2020-01-13 11:45