Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bakluckeloppis

Gamla träbearbetningsverktyg i närbild

REKO är en festival kring görandet där hantverksintresserade människor får mötas för att utbyta både kunskaper och prylar. Bland alla workshops och demonstrationer är bakluckeloppisen en uppskattad del som tidigare år hållit en hög nivå med mycket fina föremål och inget nytillverkat krimskrams.

Läs det här först

REKO på Nääs handlar om hantverk och hållbarhet. Det är viktigt att allt på festivalen går i samma anda och därför ska du inte hitta nytillverkade prylar, plastleksaker, eller elektronikprylar i bakluckeloppisen. Vår bakluckeloppis är till för äldre eller hantverksrelaterade föremål. Det du säljer ska antingen vara minst 30 år eller handla om hantverk. Därför går det även bra att sälja begagnade elverktyg och andra nyare kläder och material om de rör hantverk. Dock begagnat och inget nyproducerat. Gamla verktyg är extra varmt välkomna inslag. Exempel:

Ja
Snickarbyxor, retrokläder och plommonstop.
Verktyg, slöjdredskap och material.
Trattgrammofon, symaskin och gamla fönster.

Nej (om yngre än 30år)
Barnkläder, H&M och basketkepsar.
Leksaker, hushållsprodukter och porslinsfigurer.
CD-spelare, gräsklippare och biltillbehör.

Att tänka på innan du anmäler dig

Önskad yta
Standardytan är för en personbil plus utrymme för att lägga ut en filt/ställa ett litet bord. Har du flera bord, tält eller släpvagn som kräver mer yta än det - beskriv så tydligt du kan så vi kan planera ytan!

Vad tänker du sälja
Beskriv kortfattat vad du vill sälja. Exempelvis "snickeriverktyg från början av 1900-talet", "äldre yxor", "köksutrustning", "inredningsföremål som mattor och gardiner samt leksaker från 70-talet". Vet du inte vad du har i slutet av maj är det förståeligt men skriv då vad du har tänkt dig att få fatt i.

Du förbinder dig att:
1) Följa riktlinjerna för vad som får säljas och inte.
2) Komma i tid, mellan 9-10.
3) Delta hela dagen, 10-18. Så ingen börjar plocka ihop och köra iväg även om det går trögt med försäljningen. Försök hellre att hålla ett öga på varandras grejer och delta i festivalen.

Kontaktuppgifter
Ange ditt namn och mobiltelefon och mailadress i anmälan. 

Anmälan och frågor
Maria Claesson 070-662 68 04
Skicka din anmälan till maria.a.claesson@vgregion.se senast 15 april. 

Praktiskt info

Var
Nääs Seminarieområde i Floda. Festivalområdet ligger mellan Seminariebyggnaden och Lekhuset.

När
Lördagen den 30 maj 2020

Området är öppet från 8.00 för dig som medverkande. Festivalen öppnar 10.00 och avslutas vid 19-20-tiden. Bilar får inte köra på området mellan 10 och 19.

Kommunikation
Som medverkande på festivalen vill vi att du bidrar till att berätta om festivalen och ditt deltagande via de kanaler du har. Det kan vara att sätta upp affischer, skriva på egen hemsida och i sociala medier. Tagga alltid dina inlägg i sociala medier med hashtag: #rekopanaas

Pris
Det kostar inget för att sälja på bakluckeloppisen, varken deltagande eller P-avgift. Festivalen är även gratis för besökare men parkering kostar.

Äta
Ekologisk mat och fika finns att köpa på området. Dessutom finns restaurang och café inom gångavstånd.

Transport och parkering
Vi finns på plats från kl.08.00 för att hänvisa dig till din plats. Innan festivalen öppnar kommer vi stänga av för biltrafik ca 9.30. Parkeringsavgift för övriga bilar är 50 kronor/dag.

Boende
För den som vill bo på Nääs finns boendemöjligheter i husen på området eller i tält och husbil. Kontakta August Abrahamsons stiftelse på telefon 0302-31839 eller via mail info@naas.se i god tid om du vill bo i något av husen på området eller om du vill boka tält- eller ställplats. Du kan också läsa mer på deras hemsida www.naas.se. Det finns även boende på Öijared golfklubb och Nääs fabriker som ligger en liten bit bort.

Senast uppdaterad: 2020-03-09 14:36