Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Delta med din aktivitet

Rekologgan

Vill du vara med i årets program med ett föredrag, en demonstration eller en workshop? Läs mer och anmäl ditt intresse här. Sista anmälningsdag är 1 april 2020!

Läs det här först!

Vi bjuder in till en festival kring görandet där hantverksintresserade människor får mötas - både amatörer och proffs – för att utbyta kunskaper och utvecklas. Under helgen erbjuds demonstrationer, workshops, föreläsningar och ett skönt häng i Nääs vackra miljö.

Visst är det fantastiskt! Och det bästa är att det är vi som skapar festivalen tillsammans. Vi erbjuder en arena och ni utövare bidrar med era kunskaper. 

Vad söker vi?

Vi bjuder in dig som privatperson, företagare eller förening Reko på Nääs som en arena för dina aktiviteter. På rekofestivalen kan du arrangera workshops, demonstrationer eller föreläsningar i det ämne, material eller teknik du brinner för inom hantverk och hållbarhet.

Eftersom vi är måna om festivalens kvalitet och utbud vill vi framhålla att våra ledord schyssta val, sunda material och hållbara liv ska delas av alla som är med och gör festivalen.

Alla hantverk är välkomna men notera att årets tema är yxor och yxtekniker så extra välkommet är ni som har aktiviteter som rör detta mångsidiga verktyg – från timring och trädfällning till historik och täljning.

Reko på Nääs i korthet för dig som vill delta med en aktivitet

Var

Nääs Seminarieområde, Floda. Festivalområdet ligger mellan Seminariebyggnaden och Lekhuset.

När

Lördagen den 30 maj 2020

Tid

Området är öppet från 8.00 för dig som medverkande. Festivalen öppnar 10.00 och avslutas vid 19-20-tiden

Fest

På kvällen anordnas en fest för alla som medverkar under festivalen. Mer information kommer.

Pris

Inträdet är gratis för besökare. Du som arrangerar aktivitet betalar inget för din medverkan.

Äta

Ekologisk mat och fika finns att köpa på området. Dessutom finns restaurang och café inom gångavstånd.

Parkering

50 kr/dag (ingår den i medverkandet?)

Komma till Nääs

Åk buss till hållplats Lilla Nääs och promenera till festivalområdet (ca 20 min). Åk tåg till Floda och promenera/cykla till festivalområdet (35 min/15 min).

Att tänka på innan du anmäler dig!

Typ av aktivitet

Vad passar dig och din verksamhet bäst?

  • Workshop: här går du och deltagarna igenom de olika stegen som krävs för att förstå sig på hantverket/materialet under en avgränsad tid. Fundera igenom hur lång workshopen ska vara, exempelvis 15, 30, 45 minuter till 1, 1.5 eller 2 timmar. Kan du ha en eller flera workshops under dagen och hur vill du sprida ut dem över dagen?
  • Prova på: Här har du möjlighet att ha drop in där besökarna kan känna på materialet, tekniken eller produkten.
  • Demonstration: Här har du möjlighet att demonstrera din produkt eller tjänst.
  • Föredrag: Har du ett föredrag som passar in i festivalen på 15-45 minuter?
  • Visning: Du har möjlighet att göra en visning på nääsområdet som har med din verksamhet att göra.

Föranmälan

Ska du arrangera en workshop eller visning rekommenderar vi att du tar upp föranmälan via mail eller telefon. Innan anmälan ska du tänka igenom hur många du kan ha med i din workshop eller visning.

Avgifter

Du har möjlighet att ta ut en kostnad av deltagarna i din workshop.

Tänk noga igenom om du vill ta ut en avgift för de som ska delta och hur denna avgift ska betalas. Prissättningen är fri men tänk på att många av våra besökare inte är höginkomsttagare och att du inte har någon hyra på platsen.

Förra årets avgifter låg på mellan 50 kr-500 kr/deltagare. Den lägsta summan var för att folk skulle komma dig när de anmält sig. Den högsta summan var för en hel eftermiddags masterclass med näverslöjd där materialet ingick och kursledaren var nationellt känd inom näverkretsar.

Hur avgiften ska betalas kan du själv bestämma men vi rekommenderar swish, banköverföring eller kontant på plats. Ange hur du vill ta betalt och om du vill ange detta i vårt program i anmälningsformuläret.

Försäljning på rekofestivalen

Det går bra att sälja dina produkter på festivalen men endast som en mindre del av din medverkan – skriv i anmälan vilka produkter du vill sälja, och hur de hänger samman med din aktivitet.

Yta, tält, bord, el mm

Vilken typ av utrustning behöver du? Vill du ha din verksamhet inomhus eller passar det bäst att vara ute eller spelar det ingen roll? Ange i anmälan vilken typ av utrustning du behöver, om du har eget tält och bord eller annan utrustning. Behöver du extra stor yta – ange det tydligt!

Namn och beskrivning av din aktivitet

Tänk på att döpa din aktivitet till ett kort och snärtigt namn som tydligt beskriver vad det gäller. Se även till att beskriva aktiviteten i några rader. Börja med att skriva vad det är de ska göra vad de kommer att lära sig och om de kan ta med sig något hem från aktiviteten.

Presentation

Förbered en kort beskrivning av dig själv/din verksamhet/ditt företag med kontaktuppgifter och ett foto på dig eller din logga samt några foton som illustrerar aktiviteten. Gärna som illustrerar beskrivningen av aktiviteten och som visar både närbilder på produkten/verktyget/materialet och bilder på själva hantverket (in action).

Hålltider

1 april är sista dag för anmälan av aktivitet. Tänk på att ju tidigare du anmäler dig, desto mer marknadsföring hinner vi få ut om din aktivitet.
15 april är sista dag för justering av program.

Kommunikation

Som medverkande på festivalen ska du bidra till att kommunicera ut festivalen och din aktivitet via dina kanaler. Det kan vara affischplatser, egen hemsida och i sociala medier.

Se hela programmet i takt med att det blir färdigt på rekofestivalens hemsida. Vi återkommer med adress till denna snarast.

Sociala medier

Vi lägger ut alla workshops, prova på, visningar och föreläsningar på Slöjd & Byggnadsvårds facebook som aktiviteter med dig som medarrangör. Ange därför din facebookadress vid anmälan. Lägger du upp inlägg eller aktiviteter på sociala medier, lägg då med vår sida: @slojdochbyggnadsvard som medarrangör.

Tagga alltid era inlägg i sociala medier med hashtag: #rekopanaas  

Lokal

Festivalen håller till utomhus i tält framför det så kallade Lekhuset men också i Lekhuset och kurslokalerna i Slöjdseminariet. Du är välkomna att ta med eget tält för att placera ut i samråd med arrangören. Men viktigt att du anmäler hur mycket plats du behöver och om du har med dig eget tält. Samt om du behöver el, bord eller stolar.

Transport och parkering

Vi finns på plats fr.o.m. kl.08.00 på festivaldagen för att hänvisa dig till din plats. Du kan köra ända fram och lasta av. Innan festivalen öppnar kommer vi stänga av för trafik ca kl.9.30. Parkeringsavgift är 50 kronor/dag.

Boende

För den som vill bo på Nääs finns boendemöjligheter i husen på området eller i tält och husbil. Kontakta August Abrahamsons stiftelse på telefon 0302-31839 eller via mail info@naas.se i god tid om du vill bo i något om husen på området och om du vill boka camping/ställplats. Du kan också läsa mer på deras hemsida www.naas.se. Det finns även boende på Öijared golfklubb och Nääs fabriker som ligger en liten bit bort.

Arrangörer

Huvudarrangör av Reko på Nääs är Västra Götalandsregionens Slöjd & Byggnadsvård som vill skapa en långsiktig mötesplats för alla som gillar hantverk och sunda material. Du är varmt välkommen att höra av dig med frågor till oss:

Slöjd: Tobias Havaas, 070-662 68 05, tobias.havaas@vgregion.se
Slöjd: Sara Degerfält, 070-662 68 01, sara.degerfalt@vgregion.se
Byggnadsvård: Lisa Molander, 070-381 83 90, lisa.molander@vgregion.se
Byggnadsvård: Ulrika Lindh: 073-554 44 74, ulrika.a.lindh@vgregion.se

Medarrangörer

Garveriet i Floda (servering och mathantverk)

August Abrahamsons stiftelse (äger och förvaltar husen och området). 

Anmäl dig här!

Anmälan av aktivitet vid Reko på Nääs 30 maj 2020
Kontaktuppgifter
Information om aktivitet
Inför planeringen av festivalområdet behöver vi svar på följande frågor:
Vi har begränsad tillgång till tält och ser gärna att ni tar med er ett eget. Har ni inte möjlighet att ta med eget tält, ange det under kommentarer nedan.
OBS! Skriv ut din anmälan innan du skickar in den!
Sista anmälningsdag är 1 april 2020!
Senast uppdaterad: 2020-02-12 11:35