Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Delta med din aktivitet

Tält med vimpelspel

Vill du vara med i årets program med ett föredrag, en demonstration eller en workshop? Hör av dig till oss med din idé!

Vi bjuder in till en festival kring görandet där hantverksintresserade människor får mötas - både amatörer och proffs, utbyta kunskaper och utvecklas. Under helgen erbjuds demonstrationer, workshops, föreläsningar och skönt häng. Och det är vi tillsammans som skapar utbudet. Vi erbjuder en arena och ni utövare bidrar med era kunskaper. 

Årets tema är yxor och yxtekniker så extra välkommet är det allt som rör detta mångsidiga verktyg - från timring och trädfällning till historik och täljning. 

Inträdet till festivalen är gratis men parkeringen och vissa aktiviteter kostar.

Arrangörer

Huvudarrangör av REKO på Nääs är Västra Götalandsregionens Slöjd & Byggnadsvård som vill skapa en långsiktig mötesplats för alla som gillar hantverk och sunda material. 
Medarrangörer är Garveriet i Floda (ansvarar för servering och mathantverk) samt August Abrahamsons stiftelse com äger och förvaltar huset och området. 

Du och din aktivitet

Vi bjuder in dig som privatperson, företagare eller förening som brinner för ämnet och vill visa eller lära ut något. Vi erbjuder REKO som en arena för aktiviteter. Vi är måna om festivalens kvalitet och utbud och är måna om att våra ledord schyssta val, sunda material och hållbara liv följs av alla som är med och gör festivalen.

Vill du arrangera en aktivitet i form av prova på, workshop eller ett föredrag inom hantverk och görande så erbjuds du en plats på området. Det går också bra att ha en liten försäljning i anslutning till aktiviteten. Att medverka är kostnadsfritt. Du har också möjlighet att ta betalt för din workshop. Viss utrustning som egen elkabel och tält kan behövas.

Villkor

Hålltider: 1 april är sista dag för anmälan av programpunkt. Men ju tidigare du anmäler dig, desto mer marknadsföring får du.
15 april är sista dag för justering av program innan tryck.

Kommunikation: Som medverkande på festivalen bidrar du till att kommunicera ut festivalen och din aktivitet via dina kanaler. Det kan vara affischplatser, egen hemsida och i sociala medier. Se hela programmet i takt med att det blir färdigt på www.slojdochbyggnadsvard.se/reko

Lokal: Festivalen håller till utomhus i tält framför det så kallade Lekhuset men också i Lekhuset och kurslokalerna i Slöjdseminariet. Du är välkomna att ta med eget tält för att placera ut i samråd med arrangören. Men viktigt att du anmäler hur mycket plats du behöver och om du har med dig eget tält. Samt om du behöver el, bord eller stolar.

Transport och parkering: Vi finns på plats fr.o.m. kl.08.00 på morgonen för att hänvisa dig till din plats. Du kan köra ända fram och lasta av. Innan festivalen öppnar kommer vi stänga av för trafik ca kl.10.00. Under festivalen kommer det att kosta 50 kronor i parkeringsavgift/dag.

Boende: För den som vill bo på Nääs finns boendemöjligheter i husen på området eller i tält och husbil. Kontakta August Abrahamsons stiftelse på telefon 0302-31839 eller via mail info@naas.se. Du kan också läsa mer på deras hemsida www.naas.se. Det finns även boende på Öijared golfklubb och Nääs fabriker som ligger en liten bit bort.

Ansökan: Fyll i ansökningsformuläret på Google och skicka in till oss.

Du är varmt välkommen att höra av dig med frågor till oss.

Kontaktpersoner

Slöjd: Tobias Havaas, 070-662 68 05, tobias.havaas@vgregion.se
Slöjd: Sara Degerfält, 070-662 68 01, sara.degerfalt@vgregion.se
Byggnadsvård: Lisa Molander, 070-381 83 90, lisa.molander@vgregion.se
Byggnadsvård: Ulrika Lindh: 073-554 44 74, ulrika.a.lindh@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-01-22 11:02