Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vill du delta med din aktivitet eller workshop under festivalen?

Banner för webb med Rekologgan i vitt på foto av folk som minglar på en solbelyst gräsmatta med ett rött hus i bakgrunden.

Välkommen 25–26 maj till Reko på Nääs - festivalen för dig som gör.Vill du vara med i årets program med ett föredrag, en demonstration eller en workshop? Hör av dig till oss med din idé!

Hela helgen bjuder vi in till en festival kring görandet där hantverksintresserade människor får mötas, både amatörer och proffs, utbyta kunskaper och utvecklas. Under helgen erbjuds Master classes, workshops, föreläsningar och skönt häng. På scenen finns bland annat fönsterfrälsta Ulla Skoog och Svenska Byggnadsvårdsföreningen, kända från Husesyn i P1. Några höjdpunkter på årets tema ”lera” är konstnären Matilda Haggärdes lerperformance där hon bygger in sig i en lerkokong och Lars Keller med sin raketugn.

Sedan festivalen startade för fem år sedan har publikantalet ökat explosionsartat, från en blygsam skara på 150 besökare till cirka 2500 i fjol.

Arrangör: Huvudarrangör av Reko på Nääs är Västarvet, Slöjd & Byggnadsvård som vill skapa en långsiktig mötesplats för professionella och amatörer. För att utveckla festivalen har vi tagit hjälp av bland annat Göteborg & Co, Lerums kommun och andra regionala och privata aktörer.

Medarrangörer är Garveriet i Floda (ansvarar för servering och mathantverk) samt fastighetsägaren August Abrahamsons stiftelse. Medverkande är bland andra Emmaus Björkå och Kretslopp & Vatten / Göteborgs stad, som kommer med sin återtillverkningscontainer och retroloppis.

För besökare är inträdet till festivalen gratis men parkeringen kostar.

 

Vem är du? Vi bjuder in dig som privatperson, företagare eller förening som brinner för ämnet och vill visa eller lära ut något. Vi erbjuder Reko som en arena för aktiviteter. Vi är måna om festivalens kvalitet och utbud och är måna om att våra ledord schyssta val, sunda material och hållbara liv följs av alla som är med och gör festivalen.

Obs! Förlängd sista ansökningsdag: 31 mars!

Aktivitet: Vill du arrangera en aktivitet i form av prova på, workshop eller master class eller ett föredrag inom hantverk och görande så erbjuds du en plats på området. Det går också bra att ha en liten försäljning i anslutning till aktiviteten. Att medverka är kostnadsfritt. Du har också möjlighet att ta betalt för din workshop. Vi håller på att ta fram ett digitalt system med bokningstjänst och betalfunktion. Viss utrustning som egen elkabel och tält kan behövas.

Avgift: Att delta med aktivitet är kostnadsfritt.
Tidplan: 20 mars -sista dag för anmälan av programpunkt.
31 mars - sista dag för justering av program innan tryck.

Festivalens öppettider:

  • 25 maj 11- efter 18
  • 26 maj 11-17

Kommunikation: Som medverkande på festivalen bidrar du till att kommunicera ut festivalen och din aktivitet via dina kanaler. Det kan vara affischplatser, egen hemsida och i sociala medier. Se hela programmet i takt med att det blir färdigt på www.slojdochbyggnadsvard.se/reko

Lokal: Festivalen håller framförallt till utomhus på slöjdseminarieområdet i tält framför det så kallade Lekhuset men också i Lekhuset och kurslokalerna i Slöjdseminariet. Alla är självklart välkomna att ta med sig sitt eget tält för att placera ut i samråd med arrangören.

Transport och parkering: Vi finns på plats fr.o.m. kl.08.30 på lördagen för att hänvisa dig plats. Du kan köra ända fram och lasta av. Innan festivalen öppnar kommer vi stänga av för trafik ca kl.10.00. Under festivalen kommer det att kosta 50 kronor i parkeringsavgift/ dag.

Boende: För den som vill bo på Nääs finns boendemöjligheter i husen på området eller i tält och husbil. Kontakta August Abrahamsons stiftelse på telefon 0302-31839 eller via mail info@naas.se. Du kan också läsa mer på deras hemsida www.naas.se. Det finns även boende på Öijared golfklubb och Nääs fabriker som ligger en liten bit bort.

Ansökan: Fyll i ansökningsformuläret nedan och skicka in till oss.

Du är varmt välkommen att höra av dig med frågor till Slöjd & Byggnadsvård/Västarvet.

Kontaktpersoner
Slöjd, programansvarig: Tobias Havaas:  070-662 68 05, tobias.havaas@vgregion.se
Byggnadsvård, kommunikation: Lisa Molander, 070-381 83 90, lisa.molander@vgregion.se
Byggnadsvård, plats- och personalansvar: Ulrika Lindh:  073-554 44 74, ulrika.a.lindh@vgregion.se

Varmt välkommen till Reko på Nääs och till oss!

Fyll i blanketten nedan, skriv ut, skriv under och skicka till adress:

Anmälan Reko på Nääs 
Västarvet Slöjd
Otto Salomons väg 16
448 92 Floda

Eller maila till: tobias.havaas@vgregion.se

Vid frågor maila eller ring Tobias Havaas på nr: 0706 626 805

Anmälan av aktivitet vid Reko på Nääs 2019
Anmälningsformulär för aktiviteter 25-26 maj 2019, kl. 11-17. Sista ansökningsdag är 31 mars. Obs förlängd tid för anmälan! Markerat med * är obligatorisk information
Praktiskt, ange vilka behov du har av följande:
Vi har begränsad tillgång till tält och ser gärna att ni tar med er ett eget. Har ni inte möjlighet att ta med eget tält, ange det under kommentarer nedan.
Senast uppdaterad: 2019-04-02 14:59