Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information med anledning av Coronaviruset/covid-19

Covid-19 informaton om coronaviruset

Butik, rådgivning och utställningar håller öppet men på grund av covid-19 begränsar vi antalet samtidiga besökare i de publika ytorna inomhus. Vi följer de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Endast et fåtal av våra kurser, som vi arrangerar i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan, kommer att startas. Även Reko på Nääs är framflyttad till 29 maj 2021.

Du som är frisk är välkommen att besöka oss, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Inställda kurser under 2020

Under hösten 2020 planerar vi att köra större delen av våra inplanerade kurser. Vissa kurser ställs dock in på grund av att kursledaren är i riskgrupp eller blir sjuk. Vi jobbar med att hitta ersättare för vissa kursledare men flera av våra kurser är så pass specifika att ersättare inte är möjlig. Information om detta läggs ut på respektive kurs så snart som möjligt.

Slöjd & Byggnadsvård har i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan tagit beslutet utifrån Folkhälsomyndighetens information och rekommendationer till arrangörer, med hänsyn till smittoläget för coronaviruset och covid-19. 

Beslut om inställning eller framflyttning av kurser sker successivt men endast en eller två månader i förväg. Klicka på länken nedan för att se vilka kurser i vi kör de närmsta månaderna.

Vid frågor om specifika kurser vänd dig direkt till Studieförbundet Vuxenskolan. Studieförbundet skriver om sina åtgärder i samband med covid-19 på sin hemsida.

Deltagare som anmält sig får avgiften återbetald av Studieförbundet Vuxenskolan. De behöver dina bankuppgifter för att kunna sätta tillbaka avgiften. Det går bra att maila uppgifterna och eventuella frågor till dem på eposten nedan. 

Vi tittar på möjligheten att erbjuda de inställda kurserna när läget är bättre. Du kommer då att ha förtur till en plats på den kursen. 

Länkar och kontakt:

Klicka här för att se vilka kurser som blir av under 2020

Kontakt till Studieförbundet vuxenskolan:

Telefon: 0302-158 58

Klicka här för att skicka epost till lerum@sv.se

Klicka här för att komma till SV:s hemsida

Reko på Nääs 2020 flyttas till 2021 

Slöjd & Byggnadsvård har beslutat att flytta fram REKO på Nääs ett år. Anledningen är såklart coronasituationen som inte ser ut att ljusna till maj.

Arrangemanget kommer i stället att äga rum den 29 maj 2021 på Nääs Slott & Slöjdseminarium i Floda. Upplägget är detsamma och temat är fortfarande yxor, därför hoppas vi att du/ni som medaktör på festivalen kan medverka nästa år istället. Att flytta fram festivalen ett helt år innebär också att vi har kommit ovanligt långt i planeringen redan och har alla förutsättningar att göra den bästa hantverksfestivalen någonsin! 

Klicka här för att läsa mer om Reko på Nääs

Övriga arrangemang

Vi utvärderar löpande om våra arrangemang ska genomföras eller inte utifrån Folkhälsomyndighetens information till arrangörer av evenemang.

Klicka här för att läsa information till arrangörer av evenemang 

Hälsningar från oss på Slöjd & Byggnadsvård.

 

Vill du hjälpa vården för att klara Covid-19-utbrottet?

Det är många personer, företag, organisationer och studenter som vill ställa upp med personal för att stötta Västra Götalandsregionens sjukvård för att klara Covid-19-utbrottet. E-posta er intresseanmälan till:  Bemanningcovid19@vgregion.se   

Det finns också ett särskilt telefonnummer: 010-473 94 20, bemannat 8-17 och med talsvar övrig tid.

 

Senast uppdaterad: 2020-09-02 08:25