Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuella kurser

Här kan du se 17 närmast kommande kurser i den ordning de går. Klicka på den kurs du är intresserad av och klicka dig sedan vidare till Studieförbundet Vuxenskolan för att se om kursen har lediga platser och anmäla dig.

Obs kursen är inställd! Vi arbetar på att flytta den till hösten - nytt datum är på gång! Fortsättningskurs för dig som gått Kerstin Lyckmans grundkurser eller har grundläggande kunskap om linoljefärg.

Bakstugan på Nääs en vacker vårdag

Renovera Bakstugan på seminarieområdet, en del i byggnadsminnet på Nääs!

Man i havskajak ute i vattnet

OBS inställd! Förhoppningsvis återkommer kursen 2020! Tillverka din egen tygklädda havskajak med paddel under två sommarveckor.

Florö

Renovera kulturminnesförklarade byggnader på Florö, en pärla i Fjällbacka skärgård!

fårfäll

Lär dig att framställa en vegetariskt fårfäll

hamling

Lär dig hamling, en traditionell beskärning av träd för foder, virke och biologisk mångfald

tova

Lär dig att framställa en vegetariskt fårfäll

varmkompost

Lär dig göra en varierad varmkompost, fri från ogräs och rik på nyttiga mikroorganismer!

skärsvarvning

Lär dig profilsvarvning och konsten att skärsvarva träskålar, fat och burkar.

Beskäring av fruktträd

Under denna kurs får du lära dig teori och praktik för beskärning av olika trädslag, vid vilken årstid beskärning är lämpligast samt de vanligaste handgreppen för beskärning och skötsel av fruktträd, vårdträd och andra stora träd.

bakning

Baka i bakugn är både teknik och njutning i skön förening. Kursen hålls i den fantastiska bakstugan på Nääs där allt bröd bakades under alla de sommarkurser som hölls på Nääs under slöjdskolans dagar.

Gammelgården

Slöjda med inspiration av Gammelgårdens samlingar

Tre flätade näverväskor i gräset

Extrainsatt kurs: Ta möjligheten att själv utforma och tillverka en snygg och användbar väska, korg eller enklare kont.

tapet

Trött på vitt i ditt hem? Nyfiken på andra färger men osäker på hur du går vidare? Här är kursen där du lär dig hur du kan tänka vid färgsättning och tapetsering av ditt hem.

skräckslagna

Detta är en grundkurs för dig som tycker att finsnickeri verkar kul men inte har någon erfarenhet.

Ett vitmålat trähus på stensockel och hög gjuten trappa med järnräcke. Taket är plåttäckt och rödmålat och fönstren är spröjsade och rödmålade.

Är du nyfiken på byggnadsvård? Är du osäker på var du ska börja med vården av ditt hus? Gå då vår endagskurs i allmän byggnadsvård. Här lär du dig grunden i byggnadsvård. Hur du ska tänka, var du ska börja och vad du inte ska göra!

Senast uppdaterad: 2019-01-11 14:15