Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kunskap & Fakta

Söker du information om gamla hus, byggnadsvård, hantverkare eller leverantörer med hållbar inriktning? Då har du kommit rätt. Här hittar du en uppsjö av fakta om material, tekniker och hantverk såväl som byggnadshistoria om ditt hus.

Byggnadsvård

Klicka på puffarna nedan för att läsa våra sidor om byggnadsvård.

Hus i Väst har vi utgått från bostadshus från olika tider och fördjupat oss i vilka material och tekniker som är vanliga i de olika byggnadstyperna.

Frågor och svar om byggnadsvård Allt du behöver veta om konstruktioner från grund till tak, och om vad du ska tänka på vid bevarande, renovering och energieffektivisering. De mindre puffarna nedan om olika byggnadsdelar hittar du även under Frågor och svar om byggnadsvård.

Hus i Väst

Varje hus är unikt och varje tid har sina ideal. Hus i Väst beskriver ett antal vanliga hus i Västsverige. De ligger i olika trakter, är byggda vid olika tider för olika ändamål - precis som alla hus.

Frågor och svar om byggnadsvård

Här finner du goda lösningar för allt från grund till tak! 2016 års utställning Bakom fasaderna har blivit digital. Materialet bygger på vår samlade kunskap och FAQ - de vanligaste frågorna vi får om byggnadsvård.

Klimat och energi

Hur påverkas du som husägare av klimatförändringarna? Dina val och ditt agerande kan göra stor skillnad för det framtida klimatet. Klicka på puffarna nedan för att läsa mer!

Materialbiblioteket och hantverksregistret

I materialbiblioteket samlar vi kunskap om olika material och produkter och i Hantverksregistret har vi kontaktinformation till olika hantverkare och leverantörer. Klicka på puffarna nedan för att läsa mer!

Slöjd och hantverk

 

 

Senast uppdaterad: 2016-11-28 09:33