Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Folkkära hus för småfolk - Lekstugans resa från herrgårdspark till villaträdgård

en liten lekstuga med trästaket bakom och fyra barn med en cykel framför, allt i svartvitt. Texten Folkkära hus för småfolk Lekstugans resa från herrgårdspark till villaträdgård.

Föreläsningen Folkkära hus för småfolk - Lekstugans resa från herrgårdspark till villaträdgård hölls av antikvarie Linda Grey den 27 augusti 2021. Läs mer om Lekstugornas kulturhistoria och se föreläsningen här!

Den 27 augusti kl 12.30 föreläser Linda Grey om Lekstugornas kulturhistoria. 

Sommaren 2021 hade vi utställningen Där fantasin bor - en utställning om lekstugor & kojor hos oss på Slöjd & Byggnadsvård. Linda Grey var med i utställningsproduktionen och tog fram skriften Folkkära hus för småfolk - Lekstugans resa från herrgårdspark till villaträdgård. Skriften hittar ni i vår butik. 

Lekstugor och kojor är ett värdefullt kulturarv som är viktiga att bevara, både för att de berättar om barnens kulturhistoria och om de vuxnas syn på hur barn ska leka. 

Linda Grey är bebyggelseantikvarie vid Kulturmiljöenheten och på Slöjd & Byggnadsvård.

Se föredraget här: 

Fördrag om lekstugor med Linda Grey från Förvaltningen för kulturutveckling_textad och klippt.mp4 from VGR Kulturutveckling on Vimeo.

Senast uppdaterad: 2021-12-02 13:26