Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lunchföreläsningar fredagar

En person i förgrunden ser glad ut och håller i ett papper och en mikrofon, i bakgrunden två personer

Under i juni startar vi upp lunchföreläsningar med teman kulturmiljö, byggnadsvård och naturvård. Läs mer om ämnen och datum och hur du kan följa dem här!

Välkommen till lunchföreläsningar på fredagar med start 4 juni!

Vi har ett stort antal antikvarier med specialkunskap i olika ämnen i vår organisation. Nu har ni möjlighet att höra några av dem samtidigt som ni äter en lunch hemma i soffan! 

Vi börjar den 4 juni med vår egen enhetschef Marie som föreläser om Amerikahusen - ett ämne som hon har skrivit om i sin master i kulturvård. Fredagen därefter, 11 juni, föreläser Karin om förstukvistar, något vi antikvarier jobbar en hel del med. Den 18 juni föreläser vår landskapsantikvarie om ängens kulturhistoria och den 7 juli har Ulf ett föredrag där han går igenom 10 myter om kulturhistoria. 

Vi återkommer om programmet för hösten men kan locka om föreläsningar om de senaste bronsåldersfynden och om förhistoriska hus!

Program


Datum Ämne Föreläsare Teamslänk
4 juni Amerikahus Marie Odenbring Widmark, bebyggelseantikvarie Länk till föreläsningen
11 juni Farstukvistar och bislag - om lokala traditioner i Västra Götaland Karin Lundberg, bebyggelseantikvarie Länk till föreläsningen
18 juni vakant    
2 juli 10 myter om byggnadsvård Ulf Larsson, bebyggelseantikvarie  
13 augusti Ängens kulturhistoria Robin Eriksson, landskapsantikvarie  

VAR, NÄR, HUR?

Var och hur: Vi kör föreläsningarna online via Teams. 

När: Föreläsningen startar kl 12.30 och håller på i ca 30 minuter.

Senast uppdaterad: 2021-06-09 11:07