Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Permakultur - mikrolivet i jorden (Obs! nytt datum)

Leende kvinna med grått hår och glasögon framför en illustration av små slingrande gångsystem under jord.
Fotograf: Ylva Arvidsson

Föreläsningen Permakultur - mikrolivet i jorden med Ylva Arvidsson har fått nytt datum och hålls den 12 april 2024. Läs mer här!

Ylva Arvidsson från Borrabo permakultur håller föreläsningen Permakultur - mikrolivet i jorden kl 12:15-12:45 fredagen den 12 april. 

Klicka här för att komma till föreläsningen 

Några av de viktigaste ekosystemen är de som finns under markytan. De senaste 30 årens forskning kring mikrolivet i jorden berättar en omtumlande historia som ger stort hopp om framtiden. Får vi rätsida på hur vi hanterar våra jordar, kan vi få bättre, friskare och större skördar på bara en säsong, samtidigt som vi flyttar kol från atmosfären ner i jorden. Livet i jorden kan rädda livet på jorden! 

Föreläsare är Ylva Arvidsson, kursledare på Nääs samt författare till boken "Permakultur! Framtiden i din trädgård". Ylva driver tillsammans med sin familj Borrabo Permakultur på en avstyckad gård mitt i skogen i Västra Götaland. Borrabo är en permakulturcertifierad gård som tar emot gruppbesök för att visa hur permakultur kan se ut i praktiken. Ylva har också en grundutbildning kring mikrolivet i jorden från Dr. Elaine Ingham, en av världens främsta jordforskare, som myntat begreppet ”The Soil food web”. 

Permakultur är ett planeringsverktyg som är inspirerat av hur ekosystem bär sig åt för att vara långvarigt uthålliga, kunna hämta sig efter svåra påfrestningar, laga sig själva och samtidigt producera ett överflöd. För att vi människor ska kunna fortsätta ha en dräglig tillvaro här på jorden i framtiden, behöver vi lära oss hur detta går till. Vi måste kunna fånga och lagra energi, bygga nätverk och sluta kretslopp samt ta hand om våra jordar och allt detta kan du göra i din trädgård!

Senast uppdaterad: 2024-03-04 14:41