Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekohus, teorikurs om att bygga hållbart 28/10-18

En teorikurs där vi diskuterar hur man kan genomföra ett byggprojekt med eko-perspektiv, sunda materialval och hållbara lösningar.

Vad karaktäriserar ett ekologiskt och miljövänligt hus? 

Konstruktioner, byggtekniker, materialval, energiaspekter och bygglovansökan, det finns många parametrar och aspekter att ta hänsyn till när man vill bygga ett hus. Hur mycket gör man själv och vad upphandlas av entreprenörer och konsulter? 

Vilka val är viktiga för er, och vad påverkar de? Kursen är en halvdagskurs och en teorikurs. Det blir föreläsningar och samtal, ta gärna med dig frågor och eventuellt även ritningar, foton och andra handlingar som kan vara utgångspunkt för diskussioner. 

Kursledare

Arkitekt John Helmfridsson hjälper dig på traven genom att gå igenom processen och berätta om projekt han varit engagerad i under de senaste åren. Han arbetar som miljöspecialist på Liljewall Arkitekter men tar också mindre uppdrag som arkitekt och projektledare, nu senast vid byggnation av några halmbalshus i Västsverige. John har stort miljöintresse och har tidigare varit verksam på Passivhuscentrum i Alingsås.

Äta

Kaffe och te ingår i kursavgiften. 

Tag med

Förbered gärna egna frågor. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera.

Slöjdseminariet

Senast uppdaterad: 2018-11-27 11:17