Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yllebroderi 4/3

En broderad kudde  och en broderad liten väska

Att brodera på ylle har en lång och mångfacetterad historia och tradition. Välkommen till Halmens hus i Bengtsfors på en kurs där vi utforskar olika tekniker och material inom yllebroderi.

Tillsammans med kursledare Gunilla Östholm kommer vi att brodera på ett härligt ylletyg och arbetar tillsammans olika tekniker och material. Vi arbetar med applikationstekniken påsöm, olika stygn och sömmar.

Tiden kommer mest att användas till broderi men under helgen kommer du även få kunskap inom olika tekniker inom yllebroderi såsom montering och arbete med mönster. Vi arbetar i egen takt och tar oss fram till en färdig produkt, kanske en nåldyna, en väska eller något annat som känns inspirerande.

Kursledare
Gunilla Östholm har arbetat med folkbildning i över trettio år. Hon är textilutbildad och har en gedigen erfarenhet inom t ex broderi, knyppling och landskapsbroderi.

Fika och lunch

Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier vid anmälan eller till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus.

Inför kursen behövs inga förkunskaper.

I kursen ingår ett materialkit som används under kursen. Önskar du köpa mer kläde (ylletyg) så kan kursledaren bistå med detta.

Om du vill kan du ta med dig extra av eget material; kläde, band, pärlor, garn och paljetter.

Det kan vara bra att ta med en liten sax, måttband, nål med udd för ullgarn, synål, papper och penna.


Kursen sker i samarbete mellan Halmens Hus, Slöjd & Byggnadsvård och Studieförbundet Vuxenskolan

NÄR, VAR, HUR

Datum: 4-5 mars
Tid: lördat och söndag 10-16
Kursledare: Gunilla Östholm
Avgift: 1 600 Kr
Plats: Halmens hus, Bengtsfors

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till Studieförbundet vuxenskolans anmälningssida

För mer information om kursinnehåll eller medlemskap kontakta:
Halmens hus, Tel: 0531-528023, Epost: info@halmenshus,com

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Halmens hus
Tel: 0531-528023

Mail: info@halmenshus.com

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2022-11-10 16:41