Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Trädgårdar under 100 år - en kurs i trädgårdshistoria 17/6

Rosa blommor framför ett trädgårdsmästeri

På denna heldagskurs fokuserar vi på de mindre trädgårdarnas historia, de som tillhör torpet, villan eller kolonilotten.

Vill du lära dig mer om hur trädgårdarna har sett ut under olika perioder och samtidigt få kunskap att tillämpa i din egen trädgård så är detta en kurs för dig.

Dagen varvas med föreläsningar och växtvandring för att avslutas med en workshop. 

Kursledare

Kursen leds av Julie von Hofsten, trädgårdsmästare med historisk kompetens. Det är Julie som har tagit fotografiet ovan.

Äta

Fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Medtag egen lunch. Tillgång till kök med micro finns. Vänligen meddela eventuella matallergier till lerum@sv.se senast en vecka före kursstart.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Medtag eget block, penna och sudd för skisser.

När, var och hur?

Datum: 17 juni
Tid: kl 10-17
Kursledare: Julie von Hofsten
Avgift: 1550 kr
Plats: Kursen ges på Dacapo Mariestad i det inspirerande Trädgårdsmästeriet. Adressen till själva skolan är Magasinsgatan 4, Mariestad och Trädgårdsmästeriet ligger en liten bit därifrån på södra sidan av ån Tidan, se lokalerna på denna virituella översikt

Om Dacapo Mariestad

Dacapo Mariestad är en kommunal utbildningsplattform. Vi erbjuder yrkeshögskoleutbildningar i egen regi och universitets- och högskoleutbildningar i samverkan med andra aktörer. Vi verkar för att fylla arbetsmarknadens behov av kompetens såväl lokalt som nationellt. Vår utbildningsfilosofi är att det aldrig är för sent. Vårt mål är att bidra till livslångt lärande.

Läs mer om Dacapo Mariestad här

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida 

Hantverkslaboratoriet, GU, Mariestad

Senast uppdaterad: 2023-04-27 22:42