Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tova fårfällar 8/10

två händer och ull

Tova en skinnfri fårfäll helt i ull - ett sätt att få en ny fäll varje år från samma får.

Att tova fällar är en teknik där man behåller ullens lockar och får ett resultat som är mycket likt en beredd fårskinnsfäll bortsett från att skinnsidan istället består av tovad ull. Fördelen är att man tar till vara på ull som kan vara svår att använda på andra sätt och att fåret lever och kan ge ny ull. En tovad fårfäll kan tvättas i maskin och klarar av att bli blöt utan att påverkas negativt.

Kursledare

Erik Torstensson är textilkonstnär och arbetar som pedagog med huvudinriktning mot tovning, färgning och spinning. I sin konstnärliga verksamhet vandrar han i ett mellanland av hantverksmässighet och konceptuell textilkonst.

Erik är en flitigt anlitad pedagog av bland andra Kyrkeruds folkhögskola i Värmland, Hemse folkhögskola på Gotland och Studieförbundet Vuxenskolan i Göteborg och Lerum. Andra exempel på uppdragsgivare är Liljevalchs konsthall, Svenska Hemslöjdsföreningars Riksförbund och HV-skola.

Fika och lunch

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Ta med dig oömma kläder eller förkläde och plasthandskar om du har känsliga händer. Om du har så ta gärna även med stoppnål med udd och ullgarn (minst 3-4 meter av en fast kvalité typ stoppgarn i lagom grovlek till din stoppnål) och sax.

Att tänka på 

Vi kommer att vara ute en del för att kunna tvätta de färdiga fällarna, så klä dig efter väder! 

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Kommer du med bil? Läs med här om parkeringen på Nääsområdet.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 8/10 2022
Tid: 10-17
Kursledare: Erik Torstensson
Avgift: 1800 kronor inklusive material.
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2022-09-16 14:31