Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Täljning i det fria 19/8

Personer sitter på pallar i ett tält och täljer på var sin träbit

Lär dig hantera kniven och yxan samtidigt som kreativitet och säkerhet sätts i fokus och tälj bort vardagsstressen i vacker naturmiljö.

Avlsuta sommaren med en täljkurs! För dig som vill prova på, inspireras eller lära dig mer om att tälja. Samtidig som vi har en fin dag ute i frisk luft. Här är processen minst lika viktig som resultatet.

Vi sitter ute i ett stort tält eller runt en knastrande brasa och filosoferar medan händerna får arbetar. Enkla verktyg i en inspirerande och enkel miljö. Vi täljer skedar, krokar, gubbar, smörknivar, stekspadar eller det din fantasi har lust att skapa.

I kursen ingår en täljkniv som du behåller, samt täljmaterial och fika. Övriga verktyg som såg och yxa finns att låna.

För vem?
En kurs för dig som är helt nybörjare, eller för dig som har provat lite men vill lära dig mer.
Mer erfarna täljare är också varmt välkomna att delta för att träffa mysigt folk, slappna av och ta del av den kreativa atmosfären runt brasan.

Platsen.
Vi sitter mellan ekarna på Seminariekullen på Nääs. Den plats där Otto Salomon föreläste om slöjd förra sekelskiftet. Beroende på väder kan vi välja att sitta ute eller inne i tältet. I huset intill pågår andra slöjdkurser samtidigt och där finns toaletter och ett litet kök. 

Kursledare

Hanna Olausson och Tobias Sloth Hansen driver tillsammans företaget Naturtid, där de förutom täljning ordnar kajakkurser och andra naturupplevelser. Naturtids syfte är att upmuntra till ökad naturkontakt med fokus på naurens positiva hälsoeffekter. 

Tobias eller Hanna kommer att leda kursen och båda har en treårig kandidatutbildning med fokus på friluftsliv och pedagogik från Norge. Utbildningen har tillsammans med andra kurser gett dem en bra grund och garanterar en hög kvalité på deras upplägg. Nu lever de ett aktivt friluftsliv i Göteborgsområdet och har mycket kunskaper inom naturaktiviteter som de gärna delar med sig av. 

Äta under kursen

Fika i form av kaffe och tilltugg ingår. Medtag egen lunch eller mackor. Vi har en knastrande liten brasa som du vill grilla nåt enkelt över men ingen egentlig matlagning. 

Tag med 

Matsäck. Tänk på att vi sitter ganska stilla utomhus så ta på dig varma och oömma kläder. Om du har får du gärna ta med egna verktyg med det är absolut inget krav. 

Att tänka på

Ibland tar det tid att hitta rätt så kom i god tid innan kursen startar. Ta hellre en promenad längs sjön än riskera att kursledare och övriga deltagare tvingas vänta.

Parkering sker vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och kursplatsen.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 19 augusti 2023
Tid: Söndag 10-15
Kursledare: Hanna och Tobias från Naturtid
Avgift: 1 350 Kr (Morakniv 120 ingår)
Plats: Seminariekullen på Nääs, Floda

Anmälan

Anmäl dig hos Naturtid.se

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2023-05-02 10:48