Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Snickeri för skräckslagna i mindre grupp 7-9/10

inomhus i snickeriverkstad med en träbit fastsatt i snicarbänk, en hand håller i träbiten och en rutig skjorta syns i bakgrunen

Detta är en grundkurs för dig som tycker att finsnickeri verkar kul men inte har någon erfarenhet. Kursen tar in färre deltagare för att kursledaren ska ha mer tid för var och en.

På denna kurs har vi valt att dra ned något på antalet deltagare (sex istället för tio) jämfört med vår vanliga version av kursen "Snickeri för skräckslagna", med syftet att ge ytterligare lite handledningtid för varje deltagare. Kursen är med anledning av detta även något dyrare.

Under denna kurs går vi igenom hur man bearbetar trä för att tillverka finare konstruktioner, tex olika sammanfogningar för att kunna göra en hylla, pall eller liknande. Du får gärna ha med dig en ide om vad du vill tillverka under kursen.

Du lär dig om korrekt användning av spik, skruv och beslag. Vi går också igenom vilka verktyg som är lämpliga att använda samt skötsel och till viss del skärpning av dessa. Vi använder både handverktyg och elverktyg. Du kommer även att få lära dig om olika träslag, kvaliteter och hur respektive träslag används. Avslutningsvis tillverkar vi själva ett användbart och vackert provföremål för att praktisera det vi lärt oss, både olika tekniker och olika verktyg.

Vänligen notera att en materialkostnad om 100-250 kr/deltagare tillkommer och betalas till kursledaren på plats med Swish eller kontanter. Hur stor denna kostnad blir beror på hur mycket material respektive kursdeltagare önskar använda.

Kursledare

Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg som själv började sin bana med att gå snickeriutbildning på Nääs. Manne är mycket rutinerad och arbetar både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård för Slöjd & Byggnadsvård. Han utför även mindre finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Fika och lunch

Enklare lunch (lördag och söndag), fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Ta med en tröja om det är kallt ute.

Parkering

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Från och med augusti 2021 betalas eventuell parkering av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

NÄR, VAR & HUR

Datum: 7-9 oktober
Tid: fredag 13-17, lördag & söndag 10-17
Kursledare: Manne Swedberg, finsnickare
Avgift: 3 200 kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2022-07-01 13:21