Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Näverslöjd 25-26/3

Två väskor av flätad näver och knoppar av trä

Näverslöjd med utrymme för kreativitet. Fläta näver och skapa en väska, korg eller ett fat. Välkommen till Halmens hus i Bengtsfors!

Tillsammans med Bror Forslund erbjuder vi en spännande kurs i Näverslöjd på Halmens hus i Bengtsfors. Näver är ett spännande material där möjligheterna är många.

Utgångspunkten blir att fläta näver till olika objekt; kanske en väska, korg eller fat. Här har du möjlighet att påverka vad du vill slöjda samt hur du ska gå tillväga, kursen öppnar upp för kreativitet. Kursen har inga krav på förkunskaper men om det är första gången med näverflätning i händerna är det bra att inte börja med ett alltför stort projekt. Under kursen kommer du få testa att rensa näver och Bror visar och berättar om olika sätt att skära näverremsor. Vidare kommer Bror att tala om nävertäkt, lagring, näverns historia samt näver i andra kulturer.

Kursledare
Bror Forslund har arbetat med näver i omkring 30 år. Bror är självlärd och har utvecklat sin förmåga och kunskap kring materialet i nära samarbete med andra näverslöjdare. Väskor och produkter tillverkade av Bror är oerhört uppskattade, bland annat i Japan dit Bror reser för att hålla workshops.

Fika och lunch

Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Lunch ingår ej, kylskåp och mikro finns på plats. Meddela eventuella allergier vid anmälan eller till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Inför kursen behövs inga förkunskaper.

Kursen sker i samarbete mellan Halmens Hus, Slöjd & Byggnadsvård och Studieförbundet Vuxenskolan

NÄR, VAR, HUR

Datum: 25-26 mars
Tid: lördag och söndag 10-17
Kursledare: Bror Forslund
Avgift: 1 900 Kr
Plats: Halmens hus, Bengtsfors

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till Studieförbundet vuxenskolans anmälningssida

För mer information om kursinnehåll eller medlemskap kontakta:
Halmens hus, Tel: 0531-528023, Epost: info@halmenshus,com

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Halmens hus
Tel: 0531-528023

Mail: info@halmenshus.com

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2022-11-10 16:37