Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fläta näver 6-7 maj

Några olika modeller av hand- och axelväskor flätade i näver ligger på gräset

Näver är ett oerhört mångsidigt material. Den här helgen bekantar du dig med materialet och lär dig fläta med näver och tillverka föremål som väskor, fat eller skålar.

Under två dagar kommer produktdesignern och näverslöjdaren Kerstin Sylwan till Nääs och håller kurs i näverflätning.

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter. Du får bekanta dig med olika tekniker som används för att skapa föremål av näver som flätning, tampning, vikning och sömnad. Men under kursen arbetar vi med flätning som teknik. Du får också veta mer om näver som material, dess historia och traditioner.

När man flätar näver behövs som regel inga särskilda förkunskaper. Är du nybörjare är det lämpligast att göra tex. en liten väska, en skål, en korg eller ett brödfat under kursen. Plus något litet om tiden räcker till. Har du lite mer vana kan du göra en öppen väska med bärrem eller enklare kont.

Ha gärna lite idéer med dig inför kursen, men är du osäker kan du bestämma dig efter att vi fått känna lite på materialet. Tillsammans bedömer vi vad som är rimligt att hinna med och vad man eventuellt kan göra klart hemma.

Kursledare

Kerstin Sylwan är i grunden produktdesigner och har under flera år arbetat med att lära sig nävertekniker för att inkorporera det i sitt arbete. Hon är upplärd av näverslöjdaren Bror Forslund och ser fram emot att det fantastiska materialet ska bli uppmärksammat och använt av fler.

Fika och lunch

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Att tänka på

Materialkostnad tillkommer per hekto på näver och ev. läder till remmar, materialet köper du på plats.
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så kom i god tid innan kursen startar.
Parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet där kursen hålls.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 6-7 maj
Tid: Lör & sön 10-17
Kursledare: Kerstin Sylwan
Avgift: 2150 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs


Senast uppdaterad: 2023-01-20 11:33