Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Måla med traditionella färger 1-2/4

Tre skålar med färg, en svart, en blå och en med vit färg delvis blandad med blått och svart

Det finns många fördelar med dessa färger: De är mer miljövänliga, hälsovänliga, ekonomiska och inte minst vackra. Du kommer att pröva på linoljefärg och äggoljetempera.

Under en helg får du känna på att måla med två olika färgtyper; linoljefärg och äggoljetempera. Efter kursen kommer du ha lärt dig hur du hemma blandar till en egen målarfärg av enkla råvaror och du kommer lära dig tekniker för att måla med linoljefärg och äggoljetempera.

Du kan ta med något eget att måla på; en pall, en stol, en liten låda eller dylikt, eller så målar vi upp våra färger på lumppapp och trä som vi tillhandahåller på kursen. Det finns också möjlighet att få prova på schablonmålning och stänkmålning.

Under kursen får du kunskap om när man använder respektive färgtyp, hur man blandar till den, lite historia, penselvård mm.

Kursledare

Kurshandledare är Maria Ekelöf och Madeleine Nilsson.

Madeleine är utbildad byggnadsantikvarie & kulturmålare. Hon har arbetat med möbelrestaurering, traditionellt måleri och fönsterrenovering i 20 år och driver företaget Älfgärdet restaurering & byggnadsvård.

Maria är utbildad kulturmålare och byggnadsmålare och arbetar sedan några år som dekorationsmålare med traditionellt måleri i fokus på ett större företag i Göteborg.

Om Dacapo Mariestad

Dacapo Mariestad är en kommunal utbildningsplattform. Vi erbjuder yrkeshögskoleutbildningar i egen regi och universitets- och högskoleutbildningar i samverkan med andra aktörer. Vi verkar för att fylla arbetsmarknadens behov av kompetens såväl lokalt som nationellt. Vår utbildningsfilosofi är att det aldrig är för sent. Vårt mål är att bidra till livslångt lärande.

Läs mer om Dacapo Mariestad här

Äta

Enklare fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. 

Ta med

Skyddande kläder. Till det första kurstillfället då vi målar med linoljefärg får du gärna ta med någon valfri möbel, en pall, stol, skrin eller något annat träföremål som är i behov av målning. Vill du ta med dig resterna av din egen färg tar du med en burk med lock.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 1-2 april
Tid: Lördag-söndag kl. 10-16
Kursledare: Maria Ekelöf och Madeleine Nilsson, kulturmålare och byggnadsvårdare
Avgift: 2 250 kr
Plats: Måleriverkstaden, Trädgårdens skola Mariestad. Magasinsgatan 4, Mariestad

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida

Notera att det här är en populär kurs som snabbt blir fulltecknad. Ett tips är att anmäla sig som reserv på anmälningssidan om inga platser är lediga.

Hantverkslaboratoriet, GU, Mariestad


Senast uppdaterad: 2022-12-07 11:13