Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Linoljefärg som på 1700-talet 25/8 och 31/8

Kerstin Lyckman står iklädd en vitt labbrock framför ett mikroskåp med hyllor fulla med färglada pigmentburkar i bakgrunden.

Det här är kursen för dig som vill måla med linoljefärg så likt originalet som möjligt. Vi lär oss 1700-talets tillverkningsprocesser och recept. Prova på en hantverksteknik som inte bara gör målningen i byggnadsvårdssammanhang till en njutning, utan även borgar för att färgen håller - länge, länge...

Kursen inleds med en timmes digital föreläsning söndagen den 25/8 kl 16-17. Därefter blir det praktik lördagen den 31/8 kl 10-16, då vi träffas i Mandelgrens Ateljéer på Gevertska Gården i Vara kommun.

Under kursens gång tillverkas linoljefärg av traditionellt kokt linolja. Vi provar även oljedränkning, en grundteknik från 1700-talet, och bygger upp linoljefärgens skikt på tidigare målade och på nytillverkade ytor.

Kursledare

Kerstin Lyckman Gevert, konservator, färgforskare och grundare av Mandelgren AB. 

Äta

Under den fysiska träffen den 31 augusti serveras för- och eftermiddagsfika samt lunch vilket ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Ta med

Arbetskläder/oömma kläder och oömma skor. 

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

När, var och hur?

Datum och tid: Söndagen den 25 augusti kl 16-17 digitalt + lördagen den 31 augusti kl 10-16 i ateljén i Vara.
Kursledare: Kerstin Lyckman Gevert
Avgift: 2085 kr
Plats: Digitalt vid första tillfället och på plats i Mandelgrens Ateljéer på Gevertska Gården i Vara kommun vid andra tillfället.

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2024-07-02 16:07