Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Läderhantverk 5-6/11

Läder och verktyg

En tvådagars kurs i läderhantverk, öppen för alla men främst riktad till slöjdlärare och liknande grupper.

Under två dagar arbetar vi kreativt med läder, går igenom teori och har inspirerande workshop med genomgångar av olika tekniker och metoder.

Anders delar med sig av lång erfarenhet och du får instruktioner, verktyg och hjälp längs vägen för att själv utforma ditt eget bälte, mobilfodral, väska, förkläde eller varför inte göra ett unikt fodral till ditt favoritverktyg. Under kursen finns tillgång till handverktyg, industrisymaskiner och litteratur så du behöver inte ha med egna verktyg om du inte vill.

Det material du behöver köper du på plats. Anders har också med sig nitar, spännen, färg och ytbehandling till mycket förmånliga priser. Samt egentillverkade och bra skärsylar som annars är svåra att få tag på.

Efter avslutad kurs har du som deltagaren fått kunskaper för att fortsätta med egna projekt i läder. 

Upplägg

Kursen är en helg, lördag-söndag om sammanlagt 14 timmar. Den ligger i samband med höstlovet med tanke om att slöjdlärare kan gå den som en fortbildning. Men den börjar med grunderna och kräver inga förkunskaper, därför är den öppen för alla som vill delta. 

Vi har även tre endagskurser explicit för lärare och andra liknande yrkesgrupper måndag till onsdag vecka 44 som du kan läsa om och anmäla dig till här

Kursledare

Anders Martinsson har lång erfarenhet av läderhantverk. Både när det gäller att tillverka och reparera olika produkter. Han arbetar också som lärare och har personlig erfarenhet av den yrkesrollen. De senaste åren har han föreläst och inspirerat på ett antal mycket omtyckta kurser i läderhantverk. Du kan se mer av Anders arbeten på hans hemsida www.andersleather.com eller följ honom på Instagram under @anders_leather

Tag med 

Egen lunch. Kök med kylskåp och micro finns. 
Om du har och vill kan du ta med dig egna verktyg, men allt du behöver finns på plats. Verktyg finns att låna och material, nitar och spännen finns att köpa.

Att tänka på

Kom i tid. Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så och alla är sugna på att få börja i tid. 

Seminarieområdet ska vara bilfritt så parkering sker nere vid Slöjd & Byggnadsvård och det tar en liten stund att gå från parkeringen till Slöjdseminariet. Undantaget är boende i Björkenääs som har en parkering intill huset.  

Slöjdlärarseminariet

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880 i olika former. Det är också här skolslöjden har sin vagga. Du som går kurs på Nääs är därför en del av en lång tradition som vi hoppas får fortgå minst 140 år till.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 5-6 november 2022
Tid: 10-17
Kursledare: Anders Martinsson
Avgift: 2 300 Kr
Plats: Slöjdseminariet på Nääs / Otto Salomons väg 16, Floda

Anmälan och frågor

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2022-09-16 14:35