Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fönsterrenovering med trälagning 14-16/7

Grönblått gammalt fönster, del av.

Har du gamla fönster som kräver mer renovering än enbart nytt kitt och ommålning? Då är denna kurs för dig.

De flesta gamla fönster går att rädda. Det tar sin tid, men är mödan värt. Du får vackra fönster av en kvalitet som inte är möjlig att köpa idag.

I vilket skick kan ett fönster vara för att det ska vara värt att renovera?

Under denna kurs visar kursledaren momenten i fönsterrenovering steg för steg. Alla deltagare får pröva handgreppen, att plocka ur glas, renovera bågen och kitta. Vi går igenom målning samt diskuterar glaskvalitet, färg, kitt m.m. Därutöver går vi in på trälagningar. Vi tar vi isär fönsterbågen och byter de delar av bågen som är dåliga och sätter sedan ihop den igen. Det innefattar moment med fräsning, sågning, limning av längdskarvar samt justering av bågar och gångjärn. Självklart finns det kittlampa och övriga verktyg att låna för kittborttagning m.m. Du har med dig ett eget fönster att göra reparationerna på. Har du inget eget fönster så hör av dig.

Kursen är praktisk men teori vävs in under dagarna. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att själv kunna göra avancerad renovering av en fönsterbåge.

Kursledare

Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg. Han började sin snickarbana på Nääs. Nu är han mycket rutinerad både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård, framförallt där på Slöjd och Byggnadsvård Nääs. Han utför även finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Bra att veta

Den pågår i en halvdag och två hela dagar:
Fredag:  kl 13-17
Lördag:  kl 10-17 
Söndag: kl 10-17

I kursavgiften ingår lunch för lördag och söndag samt en fika varje dag. Meddela eventuella kostavvikelser vid anmälan. OBS! får vi in noteringar om specialkost senare än två veckor innan är det inte säkert att vi kan tillgodose era önskemål.

Orust återbruksgård ligger i Kollungeröd 653, 472 93 Svanesund. Det är 10 minuter med bil från Orust Återbruk (Vräland).

Orust Återbruksgård är under utveckling. Alla byggnader håller på att renoveras från grunden och kurserna är en del i omhändertagandet av dem. Vi vill därför förbereda er på att toalett, kök och andra utrymmen är något provisoriska. Det finns utedass samt en vattentoalett tio minuter bort. Delar av arbetet sker utomhus och alla lokaler är inte uppvärmda.

Ta på dig väderanpassade arbetskläder som du trivs med, ombyte, arbetshandskar.

Behöver du övernattning i närheten, kontakta Helena på Orust Återbruk: 070-6638922, helena@orustaterbruk.se

Kursen arrangeras i samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, Slöjd & Byggnadsvård på Nääs och Orust Återbruk.

Anmälningsinformation

Kursen startar vid 8 anmälda deltagare.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

För anmälan på telefon kontakta Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst på 010 - 33 00 900.

När, var och hur?

Datum: 14-16 juli 2023
Tid: Fredag kl 13-17. Lördag och söndag kl 10-17.
Kursledare: Manne Swedberg
Avgift: 3 335 kr
Plats: Orust återbruksgård, Kollungeröd 653

 

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900
www.sv.se/vast 

 

Hitta till Orust Återbruksgård

 

Senast uppdaterad: 2023-05-29 15:45