Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fläta Hedaredskorg 15-16/10

En hand och en Hedaredskorg

På den här kursen får du pröva att fläta din egen Hedaredskorg.

Under kursen går vi igenom korghistoria, korgtyper och korgmaterial. Under helgen tillverkar du botten, ståndare och grepe samt flätar och monterar korgen. Du får prova att göra eget flätningsmaterial till din korg, men det finns också färdigt material som kursledaren tillhandahåller. Vill du färglägga någon del av korgen är även det möjligt. Målet med kursen är att du själv har en färdig korg vid kursslut. 

Vill du lära dig mer om Hedaredskorgen så går en fördjupande kurs helgen efter, där vi börjar redan på fredagen med ett pass i skogen. 

Kursledare

Kursledare är Curt Bengtsson, slöjdare sedan flera decenier som varit kursledare lokalt, regionalt och nationellt. De senaste tjugo åren har han ägnat åt Hedaredskorgen som är lokalt förankrad i Sjuhäradsbygden. Han är nu den enda som aktivt för traditionen vidare. 

Fika och lunch

Fika och enklare lunch för lördag och söndag ingår i kursavgiften. Lunchen serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål vid anmälan.

Tag med 

Egen kniv, typ morakniv. 

Att tänka på

Kostnad för material tillkommer, ca 500 kronor.

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Här kan du läsa mer om parkering på Nääsområdet.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 15-16/10
Tid: lör & sön 9-17 
Kursledare: Curt Bengtsson
Avgift: 1990 kr + 500 kr i materialkostnad som betalas på plats 
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Anmäl dig till kursen Fläta hedaredskorg här

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2022-09-16 14:33