Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Adventsstjärna i näver 18/11

Två lampskärmar av näver formade som stjärnor
Fotograf: Susanne Sadri

Lär dig göra en stjärna i näver – till julgranen, adventsfönstret eller bara som en personlig lampskärm. Näverslöjdaren och designern Kerstin Sylwan leder kursen.

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter som går att använda till många olika saker. Under den här dagen får ni bekanta er med materialet från grunden genom att skära, vika och sy en stjärna.

Tekniken är enkel så vi får ihop en färdig stjärna utan stress. När du är klar med din stjärna kan du antningen göra fler, eller så kan du lära dig att göra julgransdekorationer av näver. För den som vill står kursledaren redo att bejaka experimenterandet. Adventsstjärnan uppstod vid lekfullt vikande av remsor, låt slöjd och design mötas i lek med material! 

Material (näver, nitar och tråd) till en stjärna ingår i avgiften. Mer näver kan köpas på plats beroende på vad du vill göra mer och om du vill ha med dig lite hem för framtida projekt.

Vikta pappersremsor som är ihopnitade till en solfjäderliknande form
 
Små stjärnor och bollar vikta av näver

Kursledare

Kerstin Sylwan är produktdesigner och slöjdare. Hon har skrivit flera böcker om design för hållbar utveckling och vill att fler ska hitta till nävern och slöjden. Tillsammans med Bror Forslund har hon producerat en utställning med näverföremål från norra Europa som just nu är på turné. 

Fika och lunch

Sopplunch i slottsboden samt fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg till Studieförbundet.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så kom i god tid innan kursen startar.

Parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdlärarseminariet där kursen hålls.
Adressen är Otto Salomons väg 4 för Källnääs och kurslokalen ligger på nr 16.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 18 november
Tid: Lördag kl. 10-17
Kursledare: Kerstin Sylwan
Avgift: 1 600 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Anmäl dig hos Studieförbundet Vuxenskolan

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2023-09-06 08:47