Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tuskaft och kypert – nybörjarkurs i vävning 7-13 augusti

Närbild av en ljus vävd pläd som ligger vikt över något i trä

Tillhör du dem som längtar efter att lära dig att väva? Nu har du chansen att lära dig grunderna under en vecka i Slöjdens hus. Vi kommer att ägna oss åt olika vävar i tuskaft och kypert och gå igenom allt från uppsättning till vävning.

Kursen är lämplig för dig som inte har vävt tidigare men också för dig som har provat på lite gran eller väv för länge sedan.

Kursledare

Lena Köster är fårägare, pedagog och textil konsthantverkare, hon är en av landets främsta lärare inom ulkunskap och spinning och vävningen ligger henne varmt om hjärtat.

Äta under kurser

Fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.
Lunch ingår inte, det finns möjlighet att värma och äta mat i anslutning till kurslokalen och det finns flera restauranger i de närmsta kvarteren.

Tag med 

Anteckningsmaterial, papper, penna, sax, nålar och måttband. Det kan vara skönt att ha tofflor/sockor och kudde att sitta på vid vävstolen och hörlurar för det kan bli mycket ljud när alla väver.

Har du vävskyttlar, skedkrok och andra vävredskap kan du ta med dem också. Lite närmare kursstart kommer du få en utförligare materiallista om du exempelvis vill skaffa eget garn till inslag.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 7-13 augusti 2023
Tid: Måndag-lördag 09:00-16:00, söndag 9:00-13:00.
OBS! Vävning är tidskrävande och du bör räkna med att jobba lite självständigt under flera kvällar.
Kursledare: Lena Köster
Avgift: 7 550 kr (medlemmar i Förbundet Hemslöjd Skaraborg betalar 7 350 kr)
Plats: Slöjdens Hus (Petter Helens gata 3) i Skövde

Anmälan

Anmäl dig hos Studieförbundet NBV 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2023-05-09 10:11