Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bygg din egen klassiska verktygslåda 26-28/8

En sinkad låda i trä med handtag

Den här kursen är för dig som redan snickrat en del och vill fördjupa dig i olika sammanfogningar och tekniker. Med dig hem får du en unik och snygg verktygslåda! 

Den här kursen är för dig som redan snickrat en del och vill fördjupa dig i olika sammanfogningar och tekniker. Har du gått kursen Snickeri för skräckslagna är detta en perfekt fortsättningskurs.

Vi kommer att arbeta med handverktyg som stämjärn, handhyvlar och handsåg men även använda oss av maskiner som handöverfräs och kap/gersåg.

Under kursens tre dagar bygger du en egen verktygslåda. Under fredagen går ni igenom teori och praktik och under lördagen bygger ni.

Lådan sätt samman med sinkade hörn, handtaget görs med gradreglar, tapp och tapphål och bottnen med notspår och fasade kanter.  Teknikerna som vi använder i verktygslådan är mycket användbara och kan appliceras på det mesta inom finsnickeri.

Med dig hem får du en unik och snygg verktygslåda! 

Kursledare

Ola Särén är finsnickare och produktdesigner som är utbildad inom Konsthantverk och design på Grimslövs folkhögskola och utbildningar på Nääs. Han driver ett eget snickeri hemma i sitt attefallshus på 25 m2 och lever efter måttot "Att göra det jag älskar till något någon älskar” att använda sig av gamla beprövade tekniker och moderna verktyg kan man bygga saker och få fram designer och möbler som håller i många generationer. 

Fika och lunch

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Ta med en tröja om det är kallt ute.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkering sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet. Läs mer här om hur du parkerar på Nääs!

NÄR, VAR, HUR

Datum: 26-28 augusti
Tid: fredag 13-17, lör & sön 10-17
Kursledare: Ola Särén, finsnickare och produktdesigner
Avgift: 3 900 Kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2022-05-03 14:21