Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Virkad mönstermagi 5-6/6

virkade saker i vitt och rött

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

 

Upplev virkningens magiska möjligheter!

Under ledning av virkningens mästarinna Maria Gullberg får du kliva in i en värld av virkad mönstermagi. Med mormorsrutan som grund kan du virka oväntade mönster som bland annat leder tankarna till blomrabatter, kypertväv, afrikanska tyger och 1950-talet! 

Kursledare

Maria Gullberg är formgivare och inspiratör och har ofta kurser och utställningar i samarbete med hemslöjdorganisationer. Hon gjorde sitt examensarbete om virkning på Konstfack 1989 och har sedan dess utvecklat tekniken och experimenterat fram nya och spännande strukturer och mönster. Maria har förnyat och lyft virkningen och hennes formspråk som ofta är stramt grafiskt känns igen och uppskattas av många.

Tag med 

Du bör ha med dig 2-trådigt ullgarn i lämpliga färger – ca 5 st. Tänk på att mörka färger som t ex svart kan vara svårare att virka i än ljusare färger. Vill du virka i tunnare/grövre garner än ovan angivit är det helt ok. Om du vill påbörja ett projekt tar du med dig garn till detta.

Ta med virknålar. Till 2-trådigt ullgarn (6/2) passar virknål 2,5-3.
Virknålar kommer även att finnas till låns under kursen.

Papper till anteckningar samt penna och sax.

Böckerna ”VIRKA” och ”Virkad mönstermagi” kommer säljas till förmånligt pris under kursdagarna.

Lunch och fika

Enklare lunch, välkomnsfika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.

Att gå kurs på Nääs under pandemin

Kurserna som går i Slöjdseminariet under 2021 är begränsade till sex deltagare mot tidigare 8-12.

Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då du snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar. Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer.

Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 5 - 6 juni 2021
Tid: lör & sön kl. 10-17
Kursledare: Maria Gullberg
Avgift: 2 300 kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-02-10 19:50