Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bygg din egen klassiska verktygslåda 13-14/11

Vinkel markeras på trästycke

Tänk på det här inför kursen!

  • Kom inte om du är sjuk - det är självklart!
  • Visa hänsyn under kursen - använd gärna munskydd och handskar
  • Kom i god tid innan kursen börjar

 

Den här kursen är för dig som redan snickrat en del och vill fördjupa dig i olika sammanfogningar och tekniker. Med dig hem får du en unik och snygg verktygslåda! 

Den här kursen är för dig som redan snickrat en del och vill fördjupa dig i olika sammanfogningar och tekniker. Vi kommer att arbeta med handverktyg som stämjärn, handhyvlar och handsåg men även använda oss av maskiner som handöverfräs och kap/gersåg.

Under kursens två dagar bygger du en egen verktygslåda.

Lådan sätt samman med sinkade hörn, handtaget görs med gradreglar, tapp och tapphål och bottnen med notspår och fasade kanter.  Teknikerna som vi använder i verktygslådan är mycket användbara och kan appliceras på det mesta inom finsnickeri.

Med dig hem får du en unik och snygg verktygslåda! 

Kursledare

Ola Särén är finsnickare och produktdesigner som är utbildad inom Konsthantverk och design på Grimslövs folkhögskola och utbildningar på Nääs. Han driver ett eget snickeri hemma i sitt attefallshus på 25 m2 och lever efter måttot "Att göra det jag älskar till något någon älskar” att använda sig av gamla beprövade tekniker och moderna verktyg kan man bygga saker och få fram designer och möbler som håller i många generationer. 

Fika och lunch

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Ta med en tröja om det är kallt ute.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Från och med augusti 2021 betalas eventuell parkering av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

Att gå kurs på Nääs under pandemin

Kurserna som går i Slöjdseminariet under hösten 2021 är begränsade till sju deltagare mot tidigare 8-12.

Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då du snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar. Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer.

Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 13-14 november
Tid: lör & sön 10-17
Kursledare: Ola Särén, finsnickare och produktdesigner
Avgift: 3 100 Kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-06-14 17:21