Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vård och beskärning av träd 5/9

Tänk på det här inför kursen!

  • Kom inte om du är sjuk - det är självklart!
  • Visa hänsyn under kursen - använd gärna munskydd och handskar
  • Kom i god tid innan kursen börjar

 

Under denna kurs får du lära dig teori om olika trädslag, vid vilken årstid beskärning är lämpligast samt de vanligaste handgreppen för beskärning och skötsel av fruktträd, vårdträd och andra stora träd.

Träd i en gammal eller ny byggnadsmiljö är lika viktig som huset, ett faktum som ibland glöms bort. Träden tas lätt för givna utan större funderingar över hur deras höjd, ålder, utseende och trädslag påverkar upplevelsen av platsen och husens karaktär. Träd har nämligen både ett stort natur- och kulturhistoriskt värde.

Dagen börjar med teori om träd. Vi fördjupar oss i trädens växtsätt, uppbyggnad, behov av skötsel, vanliga skador på träd, vad man kan göra åt dem m.m. 

Efter lunch, vilken vi äter på Nääs, samåker vi med bil till en trädgård i närheten. Vi delar upp oss i grupper och tillämpar våra teoretiska kunskaper genom att praktiskt beskära fruktträd. Eftermiddagskaffet intas utomhus i trädgården.

Målsättningen är att du efter kursen själv skall kunna ta hand om dina mindre träd och ha en ökad kunskap för att kunna bedöma vårdbehovet på de större.

Kursledare

Anders Green är professionell arborist med egen verksamhet som specialiserat sig på trädservice i allmänhet och på trädvård i synnerhet. 

Äta

Enklare lunch och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg. 

Tag med

Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor. Tänk även på regnkläder vid behov. Om du har egna trädbeskärningsverktyg kan du ta med dessa, så kan de vara utgångsläge för diskussion. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Från och med augusti 2021 betalas eventuell parkering av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

NÄR, VAR &, HUR

Datum: 5 september
Tid: Söndag kl. 10-17
Kursledare: Anders Green, arborist
Avgift: 1 550 kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs, på förmiddagen och en trädgård i Floda på eftermiddagen

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida
 
 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-06-14 17:09