Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Täljning i det fria 13 november

Fyra personer sitter i ett tält och täljer

Lär dig hantera kniven och yxan samtidigt som kreativitet och säkerhet sätts i fokus och tälj bort vardagsstressen i vacker naturmiljö.

En täljkurs för dig som vill prova på, inspireras eller lära dig mer om att tälja. Samtidig som vi har en fin dag ute i skogen. Här är processen minst lika viktig som resultatet.

Vi sitter ute i ett stort tält eller runt en knastrande brasa och filosoferar medan händerna får arbetar. Enkla verktyg i en inspirerande och enkel miljö. Vi täljer skedar, krokar, gubbar, smörknivar, stekspadar eller det din fantasi har lust att skapa.

I kursen ingår en täljkniv som du behåller, samt täljmaterial och fika. Övriga verktyg som såg och yxa finns att låna.

FÖR VEM?
En kurs för dig som är helt nybörjare, eller för dig som har provat lite men vill lära dig mer.
Mer erfarna täljare är också varmt välkomna att delta för att träffa mysigt folk, slappna av och ta del av den kreativa atmosfären runt brasan.

Kursledare

Kursen leds av Hanna Olausson och Tobias Sloth Hansen som tillsammans driver företaget Naturtid, där de förutom täljning ordnar kajakkurser och andra naturupplevelser. Naturtids syfte är att upmuntra till ökad naturkontakt med fokus på naurens positiva hälsoeffekter. 

Både Hanna och Tobias har en treårig kandidatutbildning med fokus på friluftsliv och pedagogik från Norge. Utbildningen har tillsammans med andra kurser gett dem en bra grund och garanterar en hög kvalité på deras upplägg. Nu lever de ett aktivt friluftsliv i Göteborgsområdet och har mycket kunskaper inom naturaktiviteter som de gärna delar med sig av. 

För mer info kan du besöka deras hemsida www.naturtid.se och har du frågor är du välkommen att kontakta dem via kontakt@naturtid.se eller ring 076-889 58 40

Äta under kursen

Fika i form av kaffe och tilltugg ingår. Medtag egen lunch eller mackor. Vi har en knastrande brasa om du som går att grilla nåt enkelt över men ingen egentlig matlagning. 

Tag med 

Tänk på att vi sitter ganska stilla utomhus så ta på dig varma och oömma kläder.
Om du har får du gärna ta med egna verktyg med det är absolut inget krav. 

Att tänka på

Ibland tar det tid att hitta rätt så kom i god tid innan kursen startar. Ta hellre en promenad längs sjön än riskera att kursledare och övriga deltagare tvingas vänta.

Parkeringstillstånd finns hos kursledarna i tältet. Men parkeringen sker vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och lägerplatsen.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 13 november
Tid: Lördag 10-16
Kursledare: Hanna och Tobias från Naturtid
Avgift: 1 350 Kr
Plats: Seminariekullen, Nääs

Anmälan och frågor

Gå till anmälningsformuläret hos SV

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-10-14 14:09