Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skedtäljning för nyfikna 5-6/6

Thobias bågmark

 

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

Tälj i trä med skedkniv, yxa och kniv. Det här är kursen för dig som är nyfiken på skedtäljning och vill lära dig mer.

Under kursen går vi igenom hur man bearbetar färskt trä med kniv och yxa för att slöjda skedar. Vi kommer att beröra hur man kan tänka kring form och design när man täljer skedar samt hur materialets uppbyggnad påverkar bearbetningen, exempelvis fiberriktning och krympning.

Du lär dig korrekt användning av yxa, täljkniv och skedkniv samt skötsel och till viss del skärpning av dessa. Vi kommer endast att arbeta med skärande verktyg och du får gärna ta med dig dina egna. Du kommer även att få lära dig vilka träslag som lämpar sig till täljning, dess kvaliteter och hur respektive träslag används.

Det här är en nybörjarkurs för dig som vill testa på skedtäljning. 

Kursledare

Kursledare är Thobias Bågmark, en slöjdare som sedan några år tillbaka ägnat många timmar åt slöjdande och framförallt täljning. Han är utbildad hemslöjdskonsulent och slöjdlärare och brinner för att dela med sig av sin kunskap och lära av andra. Thobias lägger stort fokus på materialval, funktion och uttryck.

Besök gärna Thobias instragram thobias_taljer för att se hans alster.

Fika och lunch

Enklare lunch, välkomstfika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Tag med egna verktyg om du har. 

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 5-6/6
Tid: lör & sön 10-17
Kursledare: Thobias Bågmark
Avgift: 1900 Kr
Plats: Ritsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Anmäl dig till kursen Skedtäljning för nyfikna hos SV

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-02-03 07:47