Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen.
Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.
—————————————————————————————————————
Du får lära dig grunderna i att slipa dina verktyg som knivar, stämjärn, hyvelstål, skölpar och saxar.
Med vårdade verktyg och redskap blir slöjdandet lättare och resultatet bättre.
Du får lära dig grunderna i att slipa dina verktyg, knivar, stämjärn, hyvelstål, skölpar och saxar. Vi slipar på vattenslipsten med olika jiggar som hjälpmedel. Rätt inställt går det lätt att slipa och du kan efter lite träning få en perfekt slipfas.
Ett annat hjälpmedel för ökad stabilitet vid slipning är slipstickan som du också får en demonstration av. Du får se olika typer av brynen och hur de används presenteras. För att ytterligare få upp skärpan på eggen striglar vi våra verktyg.
Upplev hur en täljkniv med rätta slipfasen ger släta skurna ytor!
Kursledare
Erik Lennerstedt presenterar sig själv som: slöjdläraren med höns hemma på gården som inte tycker om råa egg. Jobbar som systemförvaltare med skärpa i blicken för att lösa kniviga problem utan att slöa till.
Enklare lunch, välkomstfika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.
Ta med
Ett tiotal egna verktyg att ha som övningsobjekt.
Att tänka på
För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar.
Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.
Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.
Att gå kurs på Nääs under pandemin
Kurserna som går i Slöjdseminariet under 2021 är begränsade till sex deltagare mot tidigare 8-12.
Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då du snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar. Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer.
Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er.
NÄR, VAR & HUR
Datum: 19-20 juni Tid: Lör & sön 10-17 Kursledare: Erik Lennerstedt Avgift: 1 700kr Plats: Ritsalen i Slöjdseminariet, Nääs