Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Putsa med kalkbruk 24-26/9

Tänk på det här inför kursen!

  • Kom inte om du är sjuk - det är självklart!
  • Visa hänsyn under kursen - använd gärna munskydd och handskar
  • Kom i god tid innan kursen börjar

 

I samarbete med Hantverkslaboratoriet i Mariestad arrangerar vi återigen den populära kursen där du lär dig traditionell putsning med kalkbruk i teori och praktik.

Traditionell putsning med kalkbruk är en uråldrig teknik som visat sig hålla bättre än många av dagens så kallade putsytor. Den som har en putsad fasad kan ha god nytta av att själv kunna utföra mindre lagningar.

Första dagens eftermiddag har vi teori kring olika sorters bruk, egenskaper och användningsområden. Dag två och tre provar vi att putsa själva med kalkbruk. Då ingår moment som blandning av olika sorters bruk och själva putsarbetet med en grund, grovputs och en finputs. Vi kommer putsa på fasad. 

Efter kursen har du en övergripande kunskap om olika sorters bruk och kan en hel del om kalkbruk. Du kan blanda bruk och göra mindre putslagningar.

Kursledare

Kursledare är läraren och muraren Anders Göransson, verksam inom Hantverkslaboratoriet i Mariestad. Anders undervisar blivande murare med inriktning mot kulturhistoriska byggnader på Göteborgs universitets bygghantverksutbildning i Mariestad om mur, puts och traditionella bruk. 

Läs mer om Hantverkslaboratoriet på deras webb.

Fika och lunch

Fika med kaffe/te och enklare lunch ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg. 

Tag med 

Att mura och putsa är ett smutsigt arbete så ta med dig arbetshandskar, arbetskläder/oömma kläder och arbetsskor. Murverktyg till putsningen såsom murslev, skånska, putsbräda om du har. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar. 

Observera tiderna för kursen!

NÄR, VAR, HUR

Datum: 24-26 september
Tid: fre kl. 10-17, lör kl. 8-17 och sön kl. 8-15 
Kursledare: Anders Göransson, murare och lärare
Avgift: 2 990 kr
Plats: Hantverkslaboratoriet GU, Mariestad. 

Kursen hålls i stora lokaler och delvis utomhus.

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida

Hantverkslaboratoriet, GU, Mariestad

Senast uppdaterad: 2021-01-28 11:04