Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Löbbindning 29-30/6

En halmkorg tillverkad i spiralbindningsteknik

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

 

Löbbindning/Spiralbindning

Gamla föremål från 5000 f.kr. som hittats i t ex Egypten och Irak har antingen varit gjorda i spiralbindningsteknik eller varit hopsydda av flätor.
Spiralbindning som teknik används än idag och går till så att långa strängar av halm binds samman ovanpå varandra med hjälp av skenor gjorda av t.ex. rötter.
Spiralteknik kallas även halmlöb och var förr vanligast i slättbygder där det fanns större tillgång till halm än t.ex trä.

Kursledare

Steen Madsen från Danmark. Han är mycket skicklig och en känd profil inom både pilflätning och halmslöjd.

Fika och lunch

Observera att lunch inte ingår i den här kursen, tag med matsäck!Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Inga förkunskaper krävs. Material till kursen finns på plats. Ingen materialkostnad tillkommer.

Kursen anordnas av Halmens hus, Bengtsfors och under kursen kommer ni befinna er i en extern kurslokal. Mer information gällande detta kommer i separat utskick. Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 29-30 juni 2021
Tid: tisdag & onsdag kl.
Kursledare:
Steen H Madsen
Avgift:
1 900 kr
Extern kurslokal:
Missionskyrkan, Bengtsfors 

Anmälan och frågor

Klicka här för att gå vidare till anmälan för kursen "Löbbindning/Spiralbindning"

Halmens hus
Tel: 0531-528023

Mail: info@halmenshus.com

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2020-12-07 09:57