Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mullbänk och torpargrund 11/12 online

Ett äldre hus med omålad fasad och tegeltäckt sadeltak

Behöver du mer kunskap om mullbänkar och torpargrunder? Gå kurs hos oss en dag och lär dig hur de är tänkta att fungera och vilka alternativ som finns om de måste renoveras. OBS - kursen går online!

Torpargrunden är en enkel och hållbar grundläggning. De har i nu i vissa fall blivit ett bekymmer för husägare. Råden är många och vissa lösningar är orimligt dyra. Mullbänkar mår bäst av att bevaras som de är men vad gör man om det har blivit läckage och man måste reparera?

Under dagen går vi igenom både mullbänkens och torpargrundens konstruktion och hur man ska göra för att inte förändra jämvikten vid en renovering eller återställa ett gott klimat i grunden. Vi går igenom skillnaden mellan en torpargrund och en krypgrund så att du förstår skillnaden på dem. Vi tittar också vad man kan göra om man har problem. Det är inte alltid att dyra lösningar är bäst.

Online-kurs

Kursen hålls online och behåller sin form som föreläsning med avbrott för frågor, bensträckare mm.

Kursen hålls i Microsoft Teams och vi skickar ut en länk till de anmälda deltagarna fredagen innan kursstart. Vi skickar med en detaljerad instruktion om hur man gör för att koppla upp sig.

För att kunna delta på kursen ska du ha en dator med god uppkoppling och med högtalare och mikrofon så att du kan höra föreläsningen och ställa frågor. Kamera är valfritt men ger en trevlig touch till kursen då deltagarna kan se varandra.

Kursledare

Chico Hovedskov Crafoord är byggnadsingenjör och arbetar med rådgivning sedan många år på Slöjd & Byggnadsvård. 

Äta

Inga måltider ingår i de digtala kurserna. Passa på att duka fram varm dryck, vatten och förbered en god lunch.

Att tänka på inför kursstart

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är inloggade på datorn och uppkopplade i Teams i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 11 december 
Tid:
 lördag 10-17
Kursledare: Chico Hovedskov Crafoord, byggnadsingenjör
Avgift: 830 Kr
Plats: Online via Teams

Anmälan och frågor: 

Klicka här för att anmäla dig till kursen på SV:s web!


Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum
www.sv.se/lerum 
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-11-24 13:39