Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fermentering mjölksyrade grönsaker 2/5 online

morötter och lök i en korg

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

—————————————————————————————————————

Lär dig mjölksyra grönsaker online!

Kursen börjar med en teoretisk genomgång av mjöksyrning. Sedan blir det praktisk tillverkning av ungefär en liter syrade grönsaker som du tillreder i en glasburk. 

Notera att du ska förbereda med grönsakskniv, skärbräda, rivjärn och en bunke på ca 2 liter inför kursen. Du ska även förbereda med ca 1 kg grönsaker såsom vitkål och blandade grönsaker. Se nedan för mer ingående beskrivning på vad som ska förberedas.

Utförligare kursbeskrivning kommer inom kort! 

Kursledare

Sedan kursledaren Solveig Södahl insåg matens påverkan på våra kroppar, på planeten och på andra människor längs livsmedelskedjan, blev hon inspirerad att lära sig hur man odlar sin egen mat på ett hållbart sätt. En sak ledde till den andra och sedan denna första ideologiska gnista har hon arbetat med en matavfalls-restaurang, blivit entusiast och lärare inom fermentering. För Solveig är första steget med matlagning att se sig omrkring och hitta råvaror som kan användas untan alltför stor miljöpåverkan. Det kan vara grönsaker på väg att slängas i stormarknaden, vilda nässlor eller lokalt odlade bönor. 

Online-kurs

Kursen hålls online och behåller sin form som föreläsning med avbrott för frågor, bensträckare mm.

Kursen hålls i Microsoft Teams och vi skickar ut en länk till de anmälda deltagarna fredagen innan kursstart. Vi skickar med en detaljerad instruktion om hur man gör för att koppla upp sig.

För att kunna delta på kursen ska du ha en dator med god uppkoppling och med högtalare och mikrofon så att du kan höra föreläsningen och ställa frågor. Kamera är valfritt men ger en trevlig touch till kursen då deltagarna kan se varandra.

Äta

Inga måltider ingår i onlinekurserna. Passa på att duka fram varm dryck, vatten och förbered en god lunch.

Tag med 

Kursdeltagare ska förbereda sig med en glasburk med lock 1 st minst 1,5 liter, ca 1 kg egna grönsaker, grönsakskniv, rivjärn, bunke på ca 2 liter och en skärbräda. Grönsakerna ska vara vitkål och blandade grönsaker (till exempel motor, lök eller vitlök).

 

Att tänka på 

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är inloggade på datorn och uppkopplade i Teams i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 2 maj 2021
Tid: Sön kl. 10-14
Kursledare: Solveig Södahl, fermenteringsexpert 
Avgift: 430 kr 
Plats: Kursen hålls online via Microsoft Teams

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

Senast uppdaterad: 2020-11-25 15:55