Fermentering mjölksyrade grönsaker 2/5 online

—————————————————————————————————————
Lär dig mjölksyra grönsaker online!
Kursen börjar med en teoretisk genomgång av mjöksyrning. Sedan blir det praktisk tillverkning av ungefär en liter syrade grönsaker som du tillreder i en glasburk.
Notera att du ska förbereda med grönsakskniv, skärbräda, rivjärn och en bunke på ca 2 liter inför kursen. Du ska även förbereda med ca 1 kg grönsaker såsom vitkål och blandade grönsaker. Se nedan för mer ingående beskrivning på vad som ska förberedas.
Utförligare kursbeskrivning kommer inom kort!
Kursledare
Sedan kursledaren Solveig Södahl insåg matens påverkan på våra kroppar, på planeten och på andra människor längs livsmedelskedjan, blev hon inspirerad att lära sig hur man odlar sin egen mat på ett hållbart sätt. En sak ledde till den andra och sedan denna första ideologiska gnista har hon arbetat med en matavfalls-restaurang, blivit entusiast och lärare inom fermentering. För Solveig är första steget med matlagning att se sig omrkring och hitta råvaror som kan användas untan alltför stor miljöpåverkan. Det kan vara grönsaker på väg att slängas i stormarknaden, vilda nässlor eller lokalt odlade bönor.
Online-kurs
Kursen hålls online och behåller sin form som föreläsning med avbrott för frågor, bensträckare mm.
Kursen hålls i Microsoft Teams och vi skickar ut en länk till de anmälda deltagarna fredagen innan kursstart. Vi skickar med en detaljerad instruktion om hur man gör för att koppla upp sig.
För att kunna delta på kursen ska du ha en dator med god uppkoppling och med högtalare och mikrofon så att du kan höra föreläsningen och ställa frågor. Kamera är valfritt men ger en trevlig touch till kursen då deltagarna kan se varandra.
Äta
Inga måltider ingår i onlinekurserna. Passa på att duka fram varm dryck, vatten och förbered en god lunch.
Tag med
Kursdeltagare ska förbereda sig med en glasburk med lock 1 st minst 1,5 liter, ca 1 kg egna grönsaker, grönsakskniv, rivjärn, bunke på ca 2 liter och en skärbräda. Grönsakerna ska vara vitkål och blandade grönsaker (till exempel motor, lök eller vitlök).
Att tänka på
För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är inloggade på datorn och uppkopplade i Teams i god tid innan kursen startar.
NÄR, VAR, HUR
Datum: 2 maj 2021
Tid: Sön kl. 10-14
Kursledare: Solveig Södahl, fermenteringsexpert
Avgift: 430 kr
Plats: Kursen hålls online via Microsoft Teams
Anmälan och frågor
Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58
Epost: lerum@sv.se
Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se