Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Badrum utan tätskikt 13/3

lergolv

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

—————————————————————————————————————

Missa inte vår teorikurs om möjligheten att bygga ett badrum med sunda material! Kurstillfället bjuder även på en liten workshop i kalkputstekniken tadelakt.

Ekobyggkursen badrum utan tätskikt startar med ett teoripass om möjligheten att bygga ett badrum med sunda material. Kursledaren Ulf Henningsson kommer att diskutera olika materialval och olika konstruktioner som kan fungera ihop med stor fuktbelastning. Ulf utgår från tre olika typer av golv och badrum.

Viktigt att notera är att de flesta försäkringsbolag fortfarande inte försäkrar denna typ av badrum.

Under eftermiddagen får du bekanta dig med den uråldriga marockanska kalkputstekniken Tadelakt. Tadelakt är en kalkputs som glättas medan den torkar och sedan görs vattenavvisande och blank med olivsåpa. Den har traditionellt används både ute och inne där man vill ha en tålig och vacker yta. Maria Palm håller en presentation av materialet och vilka förutsättningar som behövs för att lägga på det. Du får sedan lära dig tekniken och göra en liten provyta som du kan ta med hem.

Kursledare

Ulf Henningsson, civilingenjör och lerbyggare, har flerårig erfarenhet av att arbeta med lera och anlitas också ofta som kursledare. Ulf är aktiv i Lerbyggeföreningen och i företagsföreningen Hållbara Hem.

Maria Palm är målare och byggnadsvårdare. Hon har bland annat utbildning inom traditionellt måleri och driver eget företag inom kulturmåleri samt är ordförande i företagsföreningen Hållbara Hem.

Fika och lunch

Enklare lunch samt fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med

Utrusta dig med frågor, om du har kanske även ritningar på din egen badrumskonstruktion och kamera, papper och penna för att stärka minnet.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar. Parkeringstillstånd delas ut strax innan kursstart. Parkering sker vid Källnääs (skyltat). Ta med en tröja om det är kallt ute.

Att gå kurs på Nääs under pandemin

Kurserna som går i Slöjdseminariet under 2021 är begränsade till sex deltagare mot tidigare 8-12.

Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då du snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar. Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer.

Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 13 mars 2021
Tid: Lördag kl. 10-17
Kursledare: Ulf Henningsson - lerbyggare & Maria Palm - kulturmålare
Avgift: 1 490 kr
Plats: byggnaden Källnääs, slöjdseminarieområdet Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

 

Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum

www.sv.se/lerum 
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

 

Hitta till Källnääs!

Senast uppdaterad: 2020-12-02 18:43