Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skarvsöm 25/9

Vit kudde med röda stjärnor i skarvsöm

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

 

Kursen "skarvsöm" är en ny spännande kurs och arrangeras av Halmens hus 2021

Nu har du möjlighet att lära dig något om vårt svenska kulturarv och om en lappteknik som har sina rötter i 1700-talet! På den tiden gjorde man
bröllopsdynor men i dag kan vi skapa många moderna föremål med tekniken.

Med hjälp av materialsatser syr vi förhand i färggranna ylletyger. Det kan till exempel bli olika fodral, cykelsadel, vantar och kuddar. Tekniken är enkel och inga förkunskaper krävs.

Materialsatser kommer finnas att köpa på plats. Pris från 140:- (betalas på plats med swish, kontant eller kort).

Kursledare

Jeanette Rångeby har arbetat med slöjd i över 30 år och driver slöjdföretaget JAR form. Hon älskar att arbeta med sina händer och vara kreativ. Hon tycker också om att dela med sig av sina kunskaper både till barn och vuxna. Hon gläds åt att se andras glädje och stolthet när de har tillverkat något på egen hand.

Intresset för skarvsöm började för 20 år sedan. Jeanette jobbar aktivt för att sprida tekniken genom att delta på olika mässor/marknader, hålla kurser samt sälja böcker och material via sin webbutik.

Förutom skarvsömmen anlitas hon också för olika barnaktiviteter, Skapande skola och fortbildning i slöjd.

Fika och lunch

Observera att lunch inte ingår i den här kursen, tag med matsäck. Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Materialkostnad tillkommer utöver kursavgiften. Kostnaden för material betalas på plats. 

Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus. För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 25 September 2021
Tid: Lördag kl. 11-16
Kursledare Jeanette Rångeby
Avgift: 1 250 Kr + materialkostnad
Plats: Halmens hus, Bengtsfors

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida

Frågor om anmälan och betalning:
Studieförbundet Vuxenskolan Väst
www.sv.se/vast
Tel: 010-33 00 900 
Epost: vast@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Halmens hus
Tel: 0531-528023
Epost: info@halmenshus.com

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2021-02-02 08:01