Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Halmbock 11-12/9

Julbock i halm.

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

 

Halmens hus erbjuder en spännande kurs i att göra en stor halmbock på Halmens hus i Bengtsfors.

Halm är ett fantastiskt material som går att använda på många sätt. Delikata arbeten med tunna toppstrån och grova flätor med långhalm är bara några sätt som visar halmens mångsidighet som hantverksmaterial.

Nu har du chansen att göra en riktigt klassisk stor halmbock hos Halmens hus. Perfekt att sätta vid granen inför jul. Tillsammans med Halmens hus kursledare AG Molin, får du arbeta med att kamma, rensa och fläta för att skapa din egna Halmbock.

Kursledaren och Halmenshus tillhandahåller med samtliga redskap och material.

Efter avslutad kurs kommer du att åka hem med din egentillverkade Halmbock.

Kursledare

Kursledaren AG Molin gjorde sin första Halmbock som fjortonårig. AG Molin kommer att guida dig på vägen mot att skapa din egen julbock i halm.

Fika och lunch

Observera att lunch inte ingår i den här kursen, tag med matsäck! Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Inför kursen behövs inga förkunskaper. En liten sax samt en kökshandduk är bra att ta med vid kurstillfället. Kostnad för material ingår i kursavgiften.

Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus.

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar. 

NÄR, VAR, HUR

Datum: 11- 12 september 2021
Tid: Lördag och söndag kl.9-17
Kursledare: AG. Molin
Avgift: 2 100kr
Plats: Halmens hus, Bengtsfors

Anmälan

Klicka här för att gå vidare till anmälan för kursen "Halmbock"

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

https://www.sv.se/vast

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2021-01-29 14:47