Hjälp! Jag har köpt hus 18/9

Är du nyfiken på byggnadsvård? Är du osäker på var du ska börja med vården av ditt hus? Gå då vår endagskurs i allmän byggnadsvård. Här lär du dig grunden i byggnadsvård. Hur du ska tänka, var du ska börja och vad du inte ska göra!
Har du precis köpt ett gammalt hus eller är du bara allmänt intresserad av byggnadsvård? Nu har Slöjd & Byggnadsvård satt ihop en endagarskurs där du både genom praktik och teori kan få grunden i hur du ska tänka när du ska renovera ditt hus eller din bostad.
Kursen ger dig en översikt i byggnadsvård både genom praktik och teori. Den är riktad till dig som nyligen har köpt ett gammalt hus eller lägenhet eller till dig som är allmänt intresserad och nyfiken på byggnadsvård. Under kursen kommer kursledaren Peter Jarbring att gå igenom hur du skall inför en renovering för att inte riskera att förändra byggnadens karaktär,
När kursen är färdig kommer du att ha de första kunskaperna i hur du skall prioritera i din restaurering, Vad du skall satsa på när det gäller isolering och energibesparing, vilken stil ditt hus har och hur du ska tänka när det gäller färgsättning och utformning av byggnadsdelarna.
Det kommer vara två praktiska moment. Ett av dem är att lerklina och de andra är fönsterrenovering. Har du ett eget fönster som behöver renoveras kan du ta med en båge och påbörja renoveringen under kursen.
Notera att vi startar klockan 9 på morgonen!
Kursledare
Kursledare är Peter Jarbring, byggnadsantikvarie, restaureringskonsult och hantverkare.
Äta och fika
Enklare lunch och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.
Ta med
Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor samt en varm tröja. Har du en gammal fönsterbåge får du gärna ta med den för att öva de olika momenten på.
Att tänka på inför kursstart
För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar kl 9.
Parkeringskort hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Parkering sker vid Källnääs, ca 200 meter från Slöjdseminariet.
Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.
Att gå kurs på Nääs under pandemin
Kurserna som går i Slöjdseminariet under 2021 är begränsade till sex deltagare mot tidigare 8-12.
Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då du snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar. Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer.
Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er.
NÄR, VAR & HUR
Datum: 18 september
Tid: Lördag 9-17 OBS tiden!
Kursledare: Peter Jarbring, byggnadsantikvarie
Avgift: 1 750 kr
Plats: Vinkelsalen och Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs
Anmälan och frågor
Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58
Epost: lerum@sv.se
Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se