Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gör din egen halmhatt 29/7-1/8

Halmhattar

Tänk på det här inför kursen!

  • Kom inte om du är sjuk - det är självklart!
  • Visa hänsyn under kursen - använd gärna munskydd och handskar
  • Kom i god tid innan kursen börjar

 

Tillsammans med Kerstin Axell erbjuder Halmens hus en spännande kurs i halmhattstillverkning på Halmens hus i Bengtsfors.

Under mitten av 1800-talet blev halmhatten en populär huvudbonad och i Ärtemark, Dalsland blev tillverkningen av hattar en god biinkomst. Än idag går det att se historiens spår runtom i stugorna på landsbygden och kunskapen om hur man flätar hattar lever vidare.

På denna kurs i halmhattsflätning lär du sig att tillverka en egen hatt. Under kursen får du lära dig att med svedjeråg fläta en hatt och sedan sy ihop den. Vi går tillsammans igenom tekniker som att fläta sjufläta, mangling/pressning av fläta samt sömnad.

Ambitionen är att du efter avslutad kurs har tillverkat en egen hatt men det kan i vissa fall vara så att de sista detaljerna på hatten får färdigställas hemma. Under kursens gång kommer du få kunskaper av halmhattens betydelse för området och dess historia samt materialkunskap med utgångspunkt i svedjeråg.

Fika och lunch

Observera att lunch inte ingår i den här kursen, tag med matsäck!Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Inför kursen behövs inga förkunskaper. En liten sax samt en kökshandduk är bra att ta med vid kurstillfället. Kostnad för material ingår i kursavgiften.

Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 29 juli till 1 augusti 2021
Tid: torsdag kl.12:30-16:30, fredag-söndag: kl.10:00-16:30
Kursledare: Kerstin Axell
Avgift: 2 450 Kr
Plats: Missionskyrkan, Bengtsfors

Anmälan och frågor

Klicka här för att gå vidare till anmälan för kursen "Halmhatt"

 

https://www.sv.se/vast

Halmens hus
Tel: 0531-528023

Mail: info@halmenshus.com

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2021-05-26 10:25