Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fönsterrenoveringens dag i Frändefors 29-30/5

Fönsterrenovering

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

 

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras. Passa på att lära dig grunderna i fönsterrenovering på fönstrens dag. Den här kursen går under två dagar!

Slöjd & Byggnadsvård arrangerar flera grundkurser i fönsterrenovering i samband med temadagen Fönsterrenoveringens dag 30 maj. Notera att denna kurs hålls under två dagar med start 29 maj och slut 30 maj.

Under denna introduktionskurs visar kursledarna momenten i fönsterrenovering steg för steg. Vi plockar ur glas, kittar och går igenom målning samt diskuterar lämpliga verktyg, glaskvalitet, linoljefärg med mera.

Praktik och teori varvas under dagen.

Kursledare

Ledarna för kursen är Titti och Rolf Saxmark som driver företaget Fönsterdoktorn. Titti har varit lärling hos fönsterhantverkare Sven Silén och dessförinnan arbetat inom kemi, fotografi och akutsjukvård under många år. Rolf är utbildad brandingenjör och därför kunnig både inom huskonstruktion, ventilation och skorstenskonstruktion.

Webb: fonsterdoktorn.com/

Instagram: fonsterdoktorn_o_syster_rolf

Äta

Fika med kaffe/te ingår i kursavgiften. Lättare lunch ingår i kursen. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Ta med

Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor. Har du en gammal fönsterbåge får du gärna ta med den för att öva de olika momenten på. Ta även med fönsterrenoveringsverktyg som kittkniv, färgskrapa och liten hammare om du har egna sådana. Det kan också vara bra att ta med sig anteckningsblock och penna. Ett tips är att fotografera de olika momenten!

Att tänka på inför kursstart

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 29-30 maj
Tid:
Lördag & söndag kl 10-17
Kursledare: Tittit & Rolf Saxmark, Fönsterdoktorn
Avgift: 2 770 kr
Plats: Nyböle 420, Frändefors

Anmälan och frågor 

Klicka här för att anmäla dig på SV:s sida för kursen

 

Studieförbundet Vuxenskolan Väst 
www.sv.se/vast 
Tel: 010-33 00 900
E-post: vast@sv.se

 

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

Hitta till Nyböle 420 Frändefors

 

Senast uppdaterad: 2021-02-09 08:28