Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fläta näver 9-10/10, 16-17/10

Två flätade näverskålar

Bekanta dig med det fantastiska materialet näver och dess möjligheter.

Under två dagar kommer träslöjdaren och näverexperten Bror Forslund till Nääs och håller kurs i näverflätning.

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter. Du får lära dig olika tekniker som används för att skapa föremål av näver som flätning, tampning, vikning och sömnad. Du får också veta mer om näver som material, dess historia och traditioner. 

När man flätar näver behövs som regel inga särskilda förkunskaper. Är du nybörjare är det nog lämpligast att göra tex. en liten väska, en skål, en korg eller ett brödfat under kursen. Plus något litet om tiden räcker till. Har du lite mer vana kan göra en öppen väska med bärrem eller enklare kont. 

Ha gärna lite idéer med dig inför kursen, men är du osäker kan du bestämma dig när efter att vi fått att känna lite på materialet. Och Bror har lång erfarenhet av at hålla kurser och vet vad som är rimligt att hinna med och vad man eventuellt kan göra klart hemma.

Flera kursomgångar

Eftersom näverkursen är populär går den vid två tillfällen på Nääs plus en i Halmens hus i Bengtfors 23-24 oktober.

Kursledaren

Bror Forslund har hållt på med näverslöjd i över 30 år. Han är självlärd men har fått fördjupade kunskaper genom samarbete med andra näverslöjdare under årens lopp. Brors stora erfarenhet gör att han ofta anlitas till workshops i Japan där han också säljer korgar och andra näverföremål. 

Lunch och fika

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Så länge pandemin håller i sig får ni matlådor från restaurangen att inta i kurslokalen, i vanliga fall är lunchen en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan.

Att tänka på

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar.

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Från och med augusti 2021 betalas eventuell parkering av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

NÄR, VAR & HUR

Datum: 9-10 oktober och 16-17 okober 2021
Tid: Lördag och söndag 10:00-17:00
Kursledare: Bror Forslund, Slöjdare
Avgift: 1 900 kr, materialkostnad tillkommer.
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Fler datum: Kursen går även i maj, med separat anmälan, klicka här för att komma till vårens kurs.

Anmälan och frågor

Båda kurserna är tyvärr fullbokade

 

Frågor om anmälan och betalning:
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Frågor om kursinnehållet:
Hemslöjdskonsulenterna
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-10-06 16:05