Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Färgsättning för husägaren digital kurs 4/5

Vitmålat trähus med bruna fönster och dörr vid en stadskorsning

Känns det svårt med färgsättning på ditt hus? Ska du måla om och är osäker på vilken kulör du ska använda? Vill du veta vilken färgsättning ditt hus haft från början? Då är den här kursen för dig!

Färgsättning på byggnader följde fram till slutet av 1800-talet av tydliga traditioner där byggnadernas kulörsättning inte sällan skulle imitera en annan typ av material än vad byggnaden var byggd i. 

I och med att industrialismen gjorde att färg och pigment blev billigare kunde arkitekturen bli mer färgglad och varierad från 1880-talet och framåt. 

1900-talet har medfört ett stort antal arkitekturstilar och -moden varför det kan vara svårt för oss på det 21 århundradet att förstå sig på vilka kulörer som faktiskt passar till det hus man bor i.

Under kursen går vi igenom arkitekturstilarna för småhus, hur man hittar spår av äldre färgsättning och hur du kan tänka när just du ska välja kulörer till ditt hus.

Vi utgår från kursdeltagarnas foton under kursens gång och utifrån dem som exempel går vi igenom vad ni ska tänka på, möjliga färgsättningar och hur ni ska gå till väga för att hitta den rätta kulörsättningen för just ditt hus. Vill du att vi tar upp ditt hus är det viktigt att foton och annan information skickas till kursledaren senast 10 dagar före kursstart.

Notera att det är den exteriöra färgsättningen som den här kursen tar upp. 

Kursledare

Lisa Molander är bebyggelseantikvarie på Slöjd & Byggnadsvård där hon bland annat är webbredaktör och rådgivare.  

Digital kurs

Då kursen går digitalt på Teams behöver kursdeltagarna ha en dator med god internetuppkoppling, kamera och ett headset/mikrofon.

Länken till kursen skickas ut till kursdeltagarna samma dag som kursen går.

Innan kursen

Är du anmäld till kursen kan du skicka bilder på ditt hus - nu och gärna äldre foton - till kursledaren cirka en vecka innan kursstart. Skicka till lisa.molander@vgregion.se.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 4 maj
Tid: Tisdag 17-20
Kursledare: Lisa Molander, antikvarie
Avgift: 380 kr
Plats: Digitalt via Teams

Anmälan och frågor

Anmälan är ännu inte öppen. Men du kan redan nu föranmäla intresse för kursen genom att maila lisa.molander@vgregion.se, så meddelar vi dig när det går att anmäla sig!

 

Hitta till Källnääs!

Senast uppdaterad: 2020-11-30 14:50