Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Färgsättning för husägaren 15/4 online

Ett litet gult hus med röda fönster och rött tegeltak med vitt spjälstaket med röd grind i förgrunden.
Ett stort vitt hus med gula fönsterfoder och röda bågar samt svart plåttak
Brunt hus med vita foder och fönster samt rött tegeltak och gröna kopparplåttak på entré och burspråk
Lågt tegelhus i två våningar med rött tegel och brun balkongfront och senapsgul fasadpanel.
En länga med radhus med gult tegel, bruna och orange fasadpanel och röda garageportar.

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

 

Känns det svårt med färgsättning på ditt hus? Ska du måla om och är osäker på vilken kulör du ska använda? Vill du veta vilken färgsättning ditt hus haft från början? Då är den här kursen för dig! Kursen går online

Färgsättning på byggnader följde fram till slutet av 1800-talet av tydliga traditioner där byggnadernas kulörsättning inte sällan skulle imitera en annan typ av material än vad byggnaden var byggd i. 

I och med att industrialismen gjorde att färg och pigment blev billigare kunde arkitekturen bli mer färgglad och varierad från 1880-talet och framåt. 

1900-talet har medfört ett stort antal arkitekturstilar och -moden varför det kan vara svårt för oss på det 21 århundradet att förstå sig på vilka kulörer som faktiskt passar till det hus man bor i.

Under kursen går vi igenom arkitekturstilarna för småhus, hur man hittar spår av äldre färgsättning och hur du kan tänka när just du ska välja kulörer till ditt hus.

Vi utgår från kursdeltagarnas foton under kursens gång och utifrån dem som exempel går vi igenom vad ni ska tänka på, möjliga färgsättningar och hur ni ska gå till väga för att hitta den rätta kulörsättningen för just ditt hus. Vill du att vi tar upp ditt hus är det viktigt att foton och annan information skickas till kursledaren senast 10 dagar före kursstart.

Notera att det är den exteriöra färgsättningen som den här kursen tar upp. 

Kursledare

Lisa Molander är bebyggelseantikvarie på Slöjd & Byggnadsvård där hon bland annat är webbredaktör och rådgivare.  

Online-kurs

Kursen hålls online och behåller sin form som föreläsning med avbrott för frågor, bensträckare mm.
Kursen hålls i Microsoft Teams och vi skickar ut en länk till de anmälda deltagarna fredagen innan kursstart. Vi skickar med en detaljerad instruktion om hur man gör för att koppla upp sig.
För att kunna delta på kursen ska du ha en dator med god uppkoppling och med högtalare och mikrofon så att du kan höra föreläsningen och ställa frågor. Kamera är valfritt men ger en trevlig touch till kursen då deltagarna kan se varandra.

Innan kursen

Är du anmäld till kursen kan du skicka bilder på ditt hus - nu och gärna äldre foton - till kursledaren cirka en vecka innan kursstart. Skicka till lisa.molander@vgregion.se.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att logga in på kursen god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 15 april
Tid: Torsdag 17-20
Kursledare: Lisa Molander, antikvarie
Avgift: 430 kr
Plats: Online via Teams

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

 

Senast uppdaterad: 2021-03-24 08:03