Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sy eggskydd till yxor och andra verktyg 13/11

En yxa med eggskydd i läder

Tänk på det här inför kursen!

  • Kom inte om du är sjuk - det är självklart!
  • Visa hänsyn under kursen - använd gärna munskydd och handskar
  • Kom i god tid innan kursen börjar

 

Med ett välsittande skydd undviker du att dina verktyg blir slöa eller skadar andra saker. På den här endagskursen får du lära dig att tillverka ett fodral i läder!

Under kursen kommer vi tillsammans att tillverka eggskydd till våra verktyg. Det är viktigt att skydda eggen på verktygen, både så att de håller sig vassa längre och så att man inte skadar andra saker med dem. Dessutom kan man ge sina vanliga verktyg en personlig touch genom att utforma eggskydden som man vill. Materialet vi använder är vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö garveri i Uppland. Vi kommer att designa, skära ut, sy och nita ihop eggskydden och sätta på en rem med tryckknapp. Läder och tillbehör säljs på plats.

Under den här kursen kommer vi att fokusera på eggskydd till yxor och liknande verktyg, vi kommer inte att tillverka knivslidor.

Kursledare

Kursledaren Rickard Hjelmsten är en läderhantverkare och yxentusiast från Göteborg som specialiserat sig på att sy eggskydd till yxor. Kolla gärna in hans instagramsida där han lägger upp bilder på sina alster: r_hjelmsten

Fika och lunch

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Ta med dig de verktyg som du vill sy eggskydd till. I övrigt är oömma kläder och ett gott humör allt man behöver ha med sig. En liten vass kniv, ett förkläde och tunna arbetshandskar är inte dumt att ha heller.

En uppsättning "lädergafflar" att sticka hål med ingår i kursavgiften. Dessa får du med dig hem så att du kan fortsätta sy eggskydd till andra verktyg. 

Det läder su ska använda för att sy dina eggskydd köper du direkt av kursledaren på plats. 

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

NÄR, VAR, HUR

Datum: Kommer
Tid: lördag 13/11 10-17
Kursledare: Rickard Hjelmsten
Avgift: 940 kr. Kostnad för läder tillkommer och betalas på plats. Lädergafflar att ta med hem ingår i avgiften. 
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret hos SV.se

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-09-15 12:12