Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ecoprint - färg och mönster från naturen 22-23/5

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

 

Upptäck möjligheten att färga textil och papper med naturliga metoder.

Med lökskal, björklöv, skal från granatäpple, granbarr, eucalyptusblad, blommor, te, galläpple och mycket mera skapar vi färg och mönster på textil och papper. 

Processen är full av överraskningar.

Att arbeta med naturlig färgning tar tid och ger möjlighet till reflektioner och samtal kring hållbarhet, mode och konsumtion samt att se med nya ögon på restprodukter i köket. Syftet med workshopen är att du ska få kunskaper för att fortsätta experimentera på egen hand.

Under workshopen får du bland annat:

Experimentera på mindre provlappar i olika kvaliteter.

Prova hur olika prepareringar av textilen och pappret (betningar) påverkar slutresultatet samt prova olika växtmaterials potential att ge färg.

Möjlighet att ta del av kursledarens provmaterial och dela erfarenheter med övriga kursdeltagare.

Kursledare

Annika Andersson är textilkonstnär, handvävare och färgare med lång erfarenhet av att färga textil. 

Se hemsidan: www.textilannika.se eller följ Annika på Instagram: textilannika

Fika och lunch

Enklare lunch, välkomstfika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Visst material ingår i kursen och visst material finns att köpa på plats. Det går också att ta med egna mindre textilier i bomull, lin, ull och siden.

Att tänka på 

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.

Att gå kurs på Nääs under pandemin

Kurserna som går i Slöjdseminariet under 2021 är begränsade till sex deltagare mot tidigare 8-12.

Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då du snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar. Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer.

Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 22-23 maj
Tid: lör & sön 10-17
Kursledare: Annika Andersson
Avgift: 2 600 kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Gå till anmälningsformuläret för kursen på SV's hemsida

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-11-26 08:35