Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lärarfortbildning: Brodera ett nålbrev 21/8

ylletyger i vackra färger, garner, nålar och saxar

—————————————————————————————————————

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

Att brodera på ylle är roligt och härligt. I den här lärarfortbildningsdagen djupdyker vi i olika stygn och sömnadstekniker som passar vadmal när vi tillverkar ett eget nålbrev.

Förr i tiden var nålen ett värdefullt redskap, något som bidrog till försörjning och som var viktigt då man skulle laga sina kläder. Många förvarade de värdefulla nålarna i ett nålbrev. Med ett eget nålbrev har du koll på dina nålar och vet var de finns om du behöver laga ett hål eller sy fast en knapp. Samtidigt som du blir glad av din fint dekorerade förvaring.

I kursen kommer du att få sy ett eget nålbrev och samtidigt prova på att brodera olika stygn både på nybörjarnivå och för den som är mer van. Du kommer att få ta del av hur arbetet kan kopplas såväl till kursplan som till olika elevgrupper, något vi även samtalar kring under arbetets gång. 

Kursledare

Eva Söderberg, brodös och slöjdlärare sedan 20 år. Hennes alias Skapasaker går att hitta på olika sociala medier och hon har medverkat i antologierna Vi får det att funka och Slöjd i en digital skola. Till den senare har hon även broderat omslaget.

Fika och lunch

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Material till nålbrevet ingår i kursavgiften, men du får gärna ta med dig extra material om du vill. Exempel på material är broderigarn, vadmalstyger, pärlor och paljetter.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR, HUR

Kursen anordnas som ett lärarfortbildning. Samma dag går även två andra lärarfortbildningskurser; Växtfärgning på stranden och Automata

Kursen i första hand avsedd för lärare, men alla är välkomna att anmäla sig.

Datum:21 augusti
Tid: 10-17
Kursledare: Eva Söderberg
Avgift: 1300 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-02-16 07:01