Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lärarfortbildning: Brodera ett nålbrev 21/8

ylletyger i vackra färger, garner, nålar och saxar

 

Tänk på det här inför kursen!

  • Kom inte om du är sjuk - det är självklart!
  • Visa hänsyn under kursen - använd gärna munskydd och handskar
  • Kom i god tid innan kursen börjar

Att brodera på ylle är roligt och härligt. I den här lärarfortbildningsdagen djupdyker vi i olika stygn och sömnadstekniker som passar vadmal när vi tillverkar ett eget nålbrev.

Förr i tiden var nålen ett värdefullt redskap, något som bidrog till försörjning och som var viktigt då man skulle laga sina kläder. Många förvarade de värdefulla nålarna i ett nålbrev. Med ett eget nålbrev har du koll på dina nålar och vet var de finns om du behöver laga ett hål eller sy fast en knapp. Samtidigt som du blir glad av din fint dekorerade förvaring.

I kursen kommer du att få sy ett eget nålbrev och samtidigt prova på att brodera olika stygn både på nybörjarnivå och för den som är mer van. Du kommer att få ta del av hur arbetet kan kopplas såväl till kursplan som till olika elevgrupper, något vi även samtalar kring under arbetets gång. 

Kursledare

Eva Söderberg, brodös och slöjdlärare sedan 20 år. Hennes alias Skapasaker går att hitta på olika sociala medier och hon har medverkat i antologierna Vi får det att funka och Slöjd i en digital skola. Till den senare har hon även broderat omslaget.

Fika och lunch

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Material till nålbrevet ingår i kursavgiften, men du får gärna ta med dig extra material om du vill. Exempel på material är broderigarn, vadmalstyger, pärlor och paljetter.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Från och med augusti 2021 betalas eventuell parkering av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

NÄR, VAR, HUR

Kursen anordnas som ett lärarfortbildning. Samma dag går även två andra lärarfortbildningskurser; Växtfärgning på stranden och Automata

Kursen i första hand avsedd för lärare, men alla är välkomna att anmäla sig.

Datum:21 augusti
Tid: 10-17
Kursledare: Eva Söderberg
Avgift: 1300 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig på Studieförbundet vuxenskolans hemsida

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2021-06-23 15:00