Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brodera hösten på Nääs 9-10/10

Tre personer promenerar bland höstlöv

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

 

Vill du lära dig att uttrycka dig med nål och tråd? Under kursen får du inspiration och tillfälle att undersöka möjligheterna i det fria broderiet.

Vem gillar inte hösten? Årstiden med den glödande paletten, med krispig luft och tungt doftande skogsmossa? På kursen kombinerar vi tekniker, vi jobbar lager på lager, blandar färg och svartvitt, integrerar stygn och arbetar med applikation. Vår höstliga idé får utvecklas från skiss till en färdig personlig bild.

Kursledare

Henriette Ousbäck är utbildad på gamla Konstindustriskolan i Göteborg (det som nu är HDK) och har ägnat sig åt allt i textil väg, från att designa korsstygnsbroderier till att göra stora utsmyckningar. Hon var med och startade Konsthantverkshuset i Göteborg på 1970-talet och var med i kooperativet i nitton år, där gjorde hon bland annat gjorde mattor, lapptäcken och dockor mm.

”Sen har jag förstås broderat bilder som en galning genom åren” säger Henriette. Hon har haft utställningar runt om i landet och i Danmark, arbetet inför utställningarna är en av drivkrafterna att göra sitt bästa.

Hon är en mycket erfaren kursledare och har exempelvis haft många sommarkurser på Sätergläntan, introduktioner på HDK och fortbildning för textillärare. Hennes förmåga att inspirera till textila experiment och få deltagarna att komma loss och hitta sina uttryck i broderiet är mycket uppskattat.

Fika och lunch

Enklare lunch, välkomstfika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med

Tag med syutrustning, dvs nålar, sax, knappnålar etc. Tag även med några olika färgade/mönstrade applikationer och olika garner att sy med. Ta med det du gillar att brodera med, helt enkelt! Vitt bottentyg i bomull eller linne, ca 50X50. Tänk "höst" när du väljer tyg och garn att ta med. Vi kommer att lägga tygerna i en gemensam tygbank för alla att ta av. Det är också bra att ta med en störra spännram, skissblock, limstift och papperssax. 

Som inspiration: samla vackra höstbilder att ta med.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.

Att gå kurs på Nääs under pandemin

Kurserna som går i Slöjdseminariet under 2021 är begränsade till sex deltagare mot tidigare 8-12.

Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då du snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar. Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer.

Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 9-10 oktober
Tid: Lör & sön kl 10-17
Kursledare: Henriette Ousbäck
Avgift: 1 650 kr
Plats: Mötesrummet i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-11-26 14:51