Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vika och vaxa 7/3

En ask viks av papper

Gör egen förvaring och skippa plasten! En kurs för dig som vill lära dig mer om vad man kan göra för att ställa om till en miljövänligare livsstil.

Du lär dig om hur man gör bivaxdukar för förvaring av matvaror och prövar olika tekniker att vika och vaxa papper och tyg för att skapa återbrukbara askar och påsar. Du kommer även att få lära dig om plast och miljö och vi får möjlighet att diskutera vardagsval och vad man kan göra själv.

Under kursen arbetar vi både med händer och tanke - DIY och miljöutbildning på samma gång.

En avgift för en begränsad mängd kursmaterial i form av vax, papper och tyg ingår i kursavgiften. Det finns möjlighet att köpa till ytterligare material under kurstillfället, ifall så skulle önskas. 

Kursledare

Kursledare är Camilla Brudin Borg som är miljöhantverkare och utbildad keramiker. Hon undervisar även i miljöperspektiv i litteraturvetenskap på Göteborgs universitet. Hon håller regelbundet workshopar och kurser i miljörelaterat hantverk, bivax-slöjd, vaxdukstillverkning, hållbar konsumtion och livsstilsförändring.

Äta

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 7 mars 2020
Tid:
 Lördag 10 - 15
Kursledare: Camilla Brudin Borg  
Avgift: 900 kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Länk till anmälan kommer så småningom. Tills vidare kan du skicka en intresseanmälan till Linda Grey så får du ett mail när anmälningen är öppen.

Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum

www.sv.se/lerum 
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-11-18 11:36